Tăriceanu: Nu am de ce să aştept negocieri cu PSD pentru şefia Senatului

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Piatra Neamț, că nu are motive să aștepte negocieri cu PSD pentru a-și păstra funcția de președinte al Senatului, exprimându-și, totodată, speranța că va fi respectat regulamentul acestui for legislativ care prevede modul de schimbare și alegere a președintelui.

21 ian. 2016, 12:28
Tăriceanu: Nu am de ce să aştept negocieri cu PSD pentru şefia Senatului

„Este un regulament pentru alegerea președintelui și toți avem obligația să îl respectăm. Dacă există o problemă politică, nu aș face discuții prin intermediul presei. Nu m-am întâlnit cu liderii PSD, este vacanță la Senat după cum știți. Am avut doar contacte cu unii colegi din PSD de la Senat pentru activitățile curente. Nu am de ce să aștept o negociere dar dacă se va pune în discuții subiectul, vom discuta„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că există nemulțumiri în partid din partea unor colegi care nu mai doresc ca președinția Senatului să fie deținută de alt partid. Liviu Dragnea a precizat atunci că situația va fi discutată cu grupurile parlamentare, înaintea de începerea noii sesiuni parlamentare.

„Nu am zis că vreau să îl debarc (pe Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului — n.r.), numai că era o oarecare nervozitate în grupul senatorial PSD, spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declarații ale dlui. Tăriceanu. O să discutăm cu grupurile în ultima săptămână din ianuarie și o să o luăm în discuție și asta. Nu am mai simțit aceeași nervozitate„, a afirmat Dragnea, duminică.

Întrebat care a fost cauza „nervozității” manifestate în rândul senatorilor PSD, Dragnea a arătat că aceasta este legată de sprijinul oferit de PSD lui Tăriceanu, scrie Agerpres.

„Colegii mei spuneau că, pe de-o parte, există anumiți membri ALDE, poate chiar dumnealui, care negociază în ascuns cu PNL, iar pe de altă parte critică Guvernul și PNL și fac pe singurii din Opoziție. Asta a deranjat foarte mult. (…) Oamenii spun totuși că PSD i-a oferit d-lui Tăriceanu poziția a doua din statul român, președintele Senatului, și ocupă această funcție, în principal, cu voturile PSD și ale UNPR”, a detaliat atunci președintele PSD.