Tăriceanu NU va candida pentru funcţia de primar al Capitalei. Ce a declarat despre fundaţia lui Ponta

Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte al ALDE, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Bacău, că "în mod cert" nu va candida pentru funcția de primar al municipiului București.

22 ian. 2016, 18:21
Tăriceanu NU va candida pentru funcţia de primar al Capitalei. Ce a declarat despre fundaţia lui Ponta

Călin Popescu Tăriceanu a negat, de asemenea, și faptul că s-ar înscrie în fundația „Black See Regional Project” inițiată de fostul premier Victor Ponta.

Am multe proiecte de realizat în acest an, fapt pentru care am și renunțat la catedra universitară. Este programul de la Senat, dar mai ales activitatea de consolidare și pregătire a partidului pentru alegerile locale și parlamentare. Sunt activități pe care le consider deosebit de responsabile și care îmi vor lua, zilnic, mult timp„, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Copreședintele ALDE a precizat că partidul pe care îl conduce împreună cu Daniel Constantin „va merge pe picioarele sale în viitoarele alegeri locale și parlamentare”.

Nu ne-am propus niciun fel de alianță. Avem pregătiți ori aflați în pregătire oameni cu dorință de a performa în politică pentru binele comunităților din care provin ori al țării. Cele două scrutinuri electorale constituie doar primul pas în dezvoltarea unui partid de dreapta puternic, ce are și o componentă europeană cunoscută, fiind singurul partid recunoscut în calitate de membru al familiei liberale europene după ce PNL a trecut în altă grupare politică din Parlamentul European. Dorim consolidarea unui partid pe care ni-l dorim de cursă lungă„, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a evitat, însă, să răspundă unei întrebări punctuale privind intenția organizației locale de a propune o eventuală candidatură pentru reinvestirea actualului primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache. Acesta fusese ales pentru trei mandate din partea PNL, beneficiind în trecut și de sprijinul politic oferit de Călin Popescu Tăriceanu, dar acum este în afara partidului în urma problemelor cu justiția, fiind condamnat în primă instanță la trei ani cu suspendare într-un dosar de corupție.

Să-și rezolve problemele și, apoi, se mai poate discuta. Avem, însă, și alte variante viabile, chiar valoroase„, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.