Tăriceanu: O colaborare cu UDMR nu ar lăsa maghiarimea din România să se radicalizeze

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a spus joi, la România TV, că o eventuală cooptare a UDMR la guvernare ar aduce avantaje pe termen mediu şi lung deoarece participarea reprezentanţilor comunităţii maghiare la luarea deciziilor ar evita radicalizarea ei, fapt ce este în interesul atât al românilor, cât şi al maghiarilor.

13 dec. 2012, 19:18
Tăriceanu: O colaborare cu UDMR nu ar lăsa maghiarimea din România să se radicalizeze

„Trebuie avută în vedere o politică pe termen mediu şi lung. Este în interesul nostru să avem o bună colaborare cu reprezentanţii minorităţii maghiare. O astfel de colaborare cu UDMR nu ar lăsa maghiarimea din România să se radicalizeze. Ei trebuie să fie parte la luarea deciziilor şi ar fi în interesul românilor şi maghiarilor să se realizeze această colaborare”, a declarat Tăriceanu.

Fostul premier nu crede că PSD este interesat de cooptarea UDMR în coaliţia de guvernământ pentru ca, în eventualitatea unei rupturi de PNL, să poată forma o majoritate parlamentară alături de UNPR, UDMR şi minorităţi.

„Nu mi se pare verosimil scenariul. Mă bazeze pe faptul că avem o înţelegere politică solidă ce a funcţionat de doi ani şi care ne-a permis să câştigăm alegerile. Nu există semnale în acest sens. Sunt speculaţii venite doar din partea presei”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.