Tăriceanu pregăteşte alianţa cu Victor Ponta. Mesajul secret trimis liderilor ALDE

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a cerut colegilor săi de partid, într-un mesaj pe WhatsApp, să fie pregătiţi să participe săptămâna viitoare la şedinţe ale structurilor de conducere ale formaţiunii, în care să se aprobe constituirea alianţei politice ALDE – PRO România şi a alianţei electorale cu PRO România pentru alegerile prezidenţiale.

23 aug. 2019, 12:18
Tăriceanu pregăteşte alianţa cu Victor Ponta. Mesajul secret trimis liderilor ALDE

Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi informat pe colegii săi că, miercuri, în şedinţa coaliţiei, PSD nu a venit cu nicio propunere referitoare la solicitarea ALDE care viza relansarea guvernării.

El le-a mai spus colegilor că solicitarea ALDE a vizat doar relansarea guvernării şi nu susţinerea unei candidaturi comune PSD – ALDE la alegerile prezidenţiale, după cum au susţinut aceleaşi surse.

În acelaşi timp, Daniel Chiţoiu, secretarul general ALDE, le-a trimis colegilor următorul mesaj: „Vă rog să fiţi pregătiți pentru începutul săptămânii viitoare când vor fi convocate structurile de conducere ale ALDE pentru aprobarea Alianței electorale cu ProRomania pentru alegerile prezidențiale și Alianța politică cu ProRomania„.

Surse politice afirmă că săptămâna viitoare se va lua o decizie finală cu o posibilă ieșire a celor de la ALDE de la Guvernare.