Tăriceanu: Preşedintele se contrazice. Acum câteva zile spunea că ştie de un an de şantaj

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat că declaraţiile de luni ale lui Traian Băsescu sunt contrare celor de dinaintea arestării fratelui său, Mircea Băsescu. Astfel dacă anterior şeful statului a arătat că ştia de circa un an de problemele pe care le avea fratele său cu clanul lui Bercea Mondial, luni a negat că ar fi ştiut ceva de acestea.

23 iun. 2014, 17:04
Tăriceanu: Preşedintele se contrazice. Acum câteva zile spunea că ştie de un an de şantaj

„Cred că preşedintele se contrazice. Acum câteva zile a afirmat public că ştia de un an şi că l-a sfătuit pe fratele său ce să facă. Sunt indicii publice potrivit cărora încă din anul 2011 activităţile şi relaţiile fratelui preşedintelui cu lumea interlopă privind mituirea au fost anchetate. Procurorul de caz s-a trezit cu dosarul luat. Dacă Comisia (pentru apărare n.r.) va hotărî, va putea să-l invite inclusiv pe preşedinte la Parlament să dea lămuriri suplimentare„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a răspuns obiecţiilor preşedintelui legate de autoritatea morală pe care ar avea-o majoritatea parlamentară de a cere demisia sa de la Cotroceni. „Preşedintele trebuie să ţină cont că, în momentul în care un scandal de corupţie ajunge până la el, nu se poate deroba deturnând atenţia în altă parte”, a spus Tăriceanu

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni, că va ignora o eventuală solicitare de demisie din funcţie venită printr-o rezoluţie a Parlamentului. „Îi anunţ pe aceşti domni că nu voi lua în consideraţie nici strigătele lor, nici declaraţia Parlamentului, obiectivul meu este ca până în ultima zi a mandatului meu să continui în lupta anticorupţie cu toată forţa statului şi mi-aş dori mult ca până la sfârşitul mandatului România să înceapă procesul de intrare în Schengen”, a spus şeful statului.

Acesta crede că majoritatea parlamentară a probat deja voinţa sa de a limita raza de acţiune a justiţiei în ceea ce priveşte parlamentarii. „Constat că subordonaţii politici ai dlui Voiculescu, Călin Anton Popescu-Tăriceanu şi Victor Viorel Ponta, au găsit cu cale să mobilizeze majoritatea parlamentară pentru o declaraţie a Parlamentului prin care cer demisia preşedintelui. Oameni buni, mi-e cam greu să iau în serios o declaraţie a unei majorităţi parlamentare care a gestionat marţea neagră. A unei majorităţi parlamentare care a respins de vreo zece ori, şi sunt acolo, vor vota zilele următoare această declaraţie, sunt vreo zece senatori şi deputaţi pentru care justiţia a cerut să îi aibă la dispoziţie în vederea unor anchete. Ce credibilitate au în faţa mea, atâta timp cât eu am privit pur şi simplu, ca oricare dintre dvs, la declanşarea unor proceduri care l-au vizat pe fratele meu şi care l-au dus în arest preventiv”, a spus şeful statului.