Tăriceanu răspunde acuzaţiilor lui Gorghiu: „Mă voi opune suspendării preşedintelui României”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că se va opune oricărui demers de suspendare a preşedintelui României în cazul în care, ipotetic, acesta se va pune în discuţie, atâta timp cât şeful statului respectă Constituţia.

26 mai 2016, 14:58
Tăriceanu răspunde acuzaţiilor lui Gorghiu: „Mă voi opune suspendării preşedintelui României”

Am vazut o declaratie a doamnei Gorghiu de la noul PNL. Acum vad cat de mult seamana noul PNL cu vechiul PDL: specialitatea declaratiei cat mai stridente. Si am aflat din declaratiile doamnei Gorghiu despre niste intentii care nici nu mi-au trecut prin minte vreodata. Referitor la afirmatiile iresponsabile pe care le face cu privire la intentiile de suspendare a presedintelui vreau sa va declar ca n-am nici cea mai mica intentie in acest fel si nici nu am auzit la celelalte persoane pe care le-a mentionat – domnul Dragnea, sau mi se pare ca s-a referit si la domnul Ponta – de o astfel de intentie.

In cazul ipotetic, in care s-ar pune in discutie o asemenea ipoteza, ma voi opune suspendarii presedintelui atata vreme cat presedintele respecta Constitutia si prevederile constitutionale. Eu ma voi opune oricarei tentative de suspendare daca ipotetic s-ar pune aceasta problema, pentru ca nu vorbim decat in termeni ipotetici„, a spus Calin Popescu-Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Craiova, transmite Agerpres.

Presedintele Senatului a mai afirmat ca solicitarea demisiei de catre PNL face parte dintr-un plan de dislocare a sa de la presedintia Senatului, de care presedintele Romaniei „nu este strain”.

Pentru ca declaratiile pe care doamna Gorghiu le face cu iresponsabilitate creeaza unora anumite griji, eu cred ca e de datoria mea ca presedinte al Senatului sa va spun ca ma voi opune unui astfel de demers daca el cumva se va pune in discutie. Doamna Gorghiu imi cere acum demisia, pentru ca PNL este intr-o criza de identitate profunda care se reflecta in sondaje. Nu fac (n.red. reprezentantii PNL) decat sa urmareasca traiectoria pe care se inscrie actualul presedinte si pot spune ca chestiunea asta face parte dintr-un plan de dislocare a mea de la presedintia Senatului de care presedintele nu este strain„, a mai spus Tariceanu.

Intrebat daca a fost sunat de presedinte sa ii ceara demisia, Tariceanu a spus: „Nu m-a sunat”.

CITEŞTE ŞI: Alina Gorghiu: În Româna lui 2016, ticăloşia are nume: Dragnea, Ponta, Tăriceanu