Tăriceanu reacţionează la dezvăluirile lui Ghiţă: Lucrurile sunt grave

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nu se mai poate constitui o comisie parlamentară specială care să analizeze declarațiile fostului deputat Sebastian Ghiță deoarece Parchetul a demarat deja ancheta, dar a menționat că această variantă a fost analizată la un moment dat.

05 ian. 2017, 21:43
Tăriceanu reacţionează la dezvăluirile lui Ghiţă: Lucrurile sunt grave

Nu se mai poate (n.r. constitui o comisie). Ne-am gândit la un moment dat. Lucrurile sunt grave. Aceste declarații, nu le pot numi încă dezvăluiri, nu știm dacă ele sunt solide, adevărate. Nu se poate pentru că procuratura generală a declanșat o anchetă care nu mai permite existența unei comisii parlamentare de anchetă pe același subiect. Să vedem ce va face Parchetul. Eu cred că cea mai bună soluție este o anchetă serioasă, profundă a Parchetului, cu obiectivitate„, a spus Tăriceanu, joi, la TVR1.

În ultimele zile, fostul deputat Sebastian Ghiță a făcut publice, la România TV, mai multe înregistrări video, într-una dinte ele afirmă că în ultimii zece ani „multor persoane” li s-au făcut nedreptăți în justiție, în sensul că dosarele au fost „măsluite”, despre astfel de lucruri având cunoștință și fostul șef al statului Traian Băsescu.

De asemenea, Ghiță susține, într-o înregistrare difuzată joi de România TV, că generalul Florian Coldea de la SRI l-a șantajat pe Victor Ponta pe vremea când acesta era premier pentru a propune numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA.

Miercuri, Parchetul General a informat că la Secția de urmărire penală și criminalistică a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informațiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV și în care este redat un dialog între fostul președinte Traian Băsescu și o altă persoană privind cauze judiciare. Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

Sebastian Ghiță, pe numele căruia a fost emis joi un mandat de arestare preventivă, a fost dat în urmărire, el fiind căutat de polițiști la domiciliul său, dar și la cel al socrilor, fără a fi găsit.

Instanța supremă a admis joi o cerere a DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu măsura arestării preventive. Solicitarea a intervenit după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.