Tăriceanu: Reprezentanţii PLR propuşi pentru posturi de miniştri vor avea de gestionat probleme serioase

Deputaţii Graţiela Gavrilescu şi Andrei Gerea, propuşi pentru a ocupa postul de ministru al Mediului şi, respectiv, al Energiei, în cabinetul Ponta IV, vor avea de gestionat "probleme serioase", a declarat duminică liderul Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu.

14 dec. 2014, 18:52
Tăriceanu: Reprezentanţii PLR propuşi pentru posturi de miniştri vor avea de gestionat probleme serioase

Decizia pe care Comitetul Naţional Executiv a luat-o a fost una de a recomanda şi a acorda sprijinul în acelaşi timp pentru cei doi colegi ai noştri pentru a face parte din cabinetul Ponta. Este vorba despre Graţiela Gavrilescu, pentru portofoliul Mediu, Ape şi Păduri şi Andrei Gerea, la portofoliul Energie, Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Mediul de Afaceri. Amândoi vor avea de gestionat probleme serioase. Domeniul Energie este unul foarte greu, complicat, însă cu toţii am susţinut aceste propuneri, bazându-ne pe experienţa lor politică, administrativă, legătura pe care o au cu economia şi mediul privat„, a spus Tăriceanu, potrivit Agerpres.

El a atras atenţia că, în domeniul mediului, România trebuie să facă progrese importante pentru a asimila şi a pune în practică legislaţia europeană.

Trebuie să ţinem cont că România are un deficit mare privind respectarea legislaţiei de mediu. Acest lucru ţine de un anumit comportament şi de o mentalitate, din păcate, regretabile, moştenite din perioada comunistă, de desconsiderare a problemelor de mediu şi acest lucru îl vedem în toate regiunile din ţară„, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, dezbaterile de duminică din cadrul PLR au vizat ca politicile liberale, în viitorul guvern, să fie bine reprezentate.

Dezbaterile care au avut loc astăzi în structura noastră decizională s-au axat pe aceste elemente, şi anume ca prezenţa noastră în Guvern să nu fie una formală, ci consistentă, care să se manifeste prin promovarea unor valori şi principii liberale, a unor proiecte care să sprijine economia, să ajute la relansarea economică, să sprijine mediul de afaceri şi întreprinderile mici şi mijlocii„, a adăugat Tăriceanu.