Tăriceanu: Sunt dezamăgit de discursul preşedintelui. Vrea să dea lecţii Parlamentului, ceea ce este inacceptabil

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, după discursul lui Klaus Iohannis din Parlament, că şeful statului "a dat lecţii parlamentarilor", gest pe care l-a calificat drept "inacceptabil".

07 feb. 2017, 10:30
Tăriceanu: Sunt dezamăgit de discursul preşedintelui. Vrea să dea lecţii Parlamentului, ceea ce este inacceptabil

Calin Popescu Tariceanu a spus, dupa discursul lui Iohannis ca se astepta ca “in aceste momente de criza politica” presedintele Klaus Iohannis sa “gaseasca calea spre dialog, spre detensionare”, lucru ce nu s-a intamplat.

„Sunt dezamagit de discursul presedintelui, pentru ca m-am asteptat ca in acest moment de tensiune, de criza politica, presedintele si cei care conduc cele mai importante institutii democratice sa gaseasca calea catre dialog, de detensionare, pentru ca este un interes care este mai presus de interesul partizan. Din discursul presedintelui, dincolo de faptul ca a aratat, ca de foarte multe ori, ca vine la Parlament si vrea sa dea lectii Parlamentului si sa spuna ce sa faca, ceea ce inacceptabil, nici nu a facut acel discurs la care ma asteptam,”, a spus Tariceanu.

Seful Senatului a mai precizat ca „a vorbi despre luminitele din Piata Victoriei (protestatarii care s-au adunat duminica in fata Guvernului au aprins cu totii, in acelasi timp, telefoanele mobile) nu ofera o rezolvare a situatiei”.

„Faptul ca vorbim de luminitele din Piata Victoriei nu reprezinta solutia pe care romanii probabil o asteapta, de detensionare a acestei situatii. Singura posibilitate pe care o avem si pe care i-am recomandat-o presedintelui, este aceea de dialog. Am vorbit de faptul ca eu voi initia un dialog. Justitia nu este un camp in care sa se razboiasca anumite institutii de forta cu drepturile si libertatile cetenilor”, a mai spus Tăriceanu.

„Stau si ma intreb ce era in capul presedintelui cand vorbea de oameni integri la conducerea statului?  In momentul in care tu insuti esti condamnat pentru modul in care ai obtinut niste case, ai o problema ca nu ai restituit cei 300.000 de lei statului, pe care i-ai incasat necuvenit, nu se stie daca ti-ai platit impozitele pentru meditatii, poti sa vii si sa dai lectii Parlamentului? Mi se pare foarte nepotrivit. Functia de presedinte presupune o experienta politica, o pregatire pe care presedintele pare sa nu o aiba”, a mai spus şeful Senatului.


loading...