Tăriceanu spune că nu a participat la discuţia dintre Iohannis şi Dragnea de la Cotroceni: Nu am ce să îi comunic preşedintelui

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a participat la discuţia dintre şeful statului, Klaus Iohannis, şi liderul PSD, Liviu Dragnea, care a avut loc la Cotroceni după învestirea Guvernului Dăncilă, el afirmând că nu are ce să îi comunice lui Iohannis şi că nu are de discutat probleme personale cu acesta. Întrebat dacă Dragnea a discutat cu Iohannis probleme personale, Tăriceanu a spus: "Întrebaţi-l pe domnul Dragnea".

31 ian. 2018, 19:48
Tăriceanu spune că nu a participat la discuţia dintre Iohannis şi Dragnea de la Cotroceni: Nu am ce să îi comunic preşedintelui

„Nu am participat la această discuţie şi nu ştiu nimic despre ea”, a declarat Tăriceanu, miercuri seară, la România TV, întrebat despre discuţia pe care Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea au avut la Cotroceni după ceremonia de depunere a jurământului de către membrii noului guvern.

De asemenea, întrebat în ce relaţie mai este cu preşedintele Iohannis, liderul ALDE a spus că în nicio relaţie: „În ce relaţie să fiu? În nicio relaţie, ca şi până acum. Nu am ce să îi comunic preşedintelui, nu am probleme personale de discutat cu el”.

La întrebarea moderatoarei, dacă liderul PSD a discutat probleme personale, Tăriceanu a răspuns: „Întrebaţi-l pe domnul Dragnea, nu pe mine”.

Tăriceanu l-a atacat din nou pe Iohannis, reiterând că este avocatul statului paralel. El a invocat şi declaraţia făcută miercuri de preşedintele Iohannis la Bruxelles, potrivit căreia independenţa justiţiei din România este intangibilă. „Îmi menţin afirmaţia că dumnealui este avocatul statului paralel. Mi-a atras atenţia o declaraţie a preşedintelui de la Bruxelles. Domnul Iohannis a spus că independenţa justiţiei româneşti este intangibilă, o chestiune pentru care mă voi implica total. De independenţa justiţiei sunt şi eu preocupat. Dumnealui este de părere că justiţia a funcţionat când au fost semnate protocoale secrete între serviciile de informaţii şi procuratură, că a funcţionat când generalul Dumbravă dădea consultaţii juridice pe anumite dosare, când anchetele de urmărire penală erau făcute prin ascultări ilegale de telefoane? (…) Lista poate continua. Trebuie realizată independenţa justiţiei, dar e a fost batjocorită”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: SPP trebuie să treacă la Ministerul de Interne. Băsescu l-a vrut la Cotroceni, zicea că se simte singur

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că după ceremonia de învestire de la Coroceni a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, legata de vizita acestuia la Bruxelles.

Dragnea a fost întrebat dacă îşi menţine acuzaţia privind dezinformarea Comisiei Europene în privinţa legilor justiţiei, el spunând că nu îşi ia vorbele înapoi, dar nu face declaraţii atât timp cât preşedintele Klaus Iohannis este la Bruxelles. Dragnea a precizat că a avut o discuţie de zece minute cu preşedintele, în care i-a spus aceste lucruri.

Preşedintele Klaus Iohannis că a avut loc această discuţie, fără a da însă detalii. „Da, am avut o discuţie”, a spus Klaus Iohannis.