TĂRICEANU strânge semnături pentru prezidenţiale. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a intra în cursă

Publicat: Marţi, 15 Iulie 2014 12:46 // Actualizat: Marţi, 15 Iulie 2014 12:47 // Sursa: romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că a început strângerea de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale. Tăriceanu are nevoie de 200.000 de semnături, din cel puţin 18 judeţe, pentru a se putea înscrie în cursă, având varianta de a candida ca independent sau din partea PLR, dar partidul nu este însă înregistrat.

Foto: ebihoreanul.ro

Potrivit Legii pentru alegerea preşedintelui României, candidaturile propuse de partidele si de alianţele politice, precum şi candidaturile independente pot fi depuse numai dacă sunt susţinute de cel putin 200.000 de alegători.

"Vom avea congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator la sfârşitul acestei luni, vom anunţa data oficial şi cu acel prilej voi face şi lansarea oficială a candidaturii mele pentru alegerile prezidenţiale", a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu a precizat că partidul, PLR, nu este încă înregistrat. 'Problema candidaturii ca independent sau din partea partidului cred că este o problemă mai degrabă tehnică, nu este relevantă, importantă este decizia politică în sine de a candida la prezidenţiale', a adăugat Tăriceanu.

Pentru înregistrarea noului partid - PLR, Tăriceanu trebuie să strângă 25.000 de semnături din cel puţin 18 judeţe.

Conform Legii partidelor politice, "lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti".

CITEŞTE ŞI Tăriceanu îi răspunde lui Băsescu: Preşedintele DENIGREAZĂ tot ceea ce nu este în zona lui de influenţă

 
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 iul 21:51
...Gabriela Păun, Radu Stroe, Mihai Stănişoară, Mihai Tararache, Mirel Taloş, Sorin Teju şi Ioan Uţiu. TĂRICEANU strânge semnături pentru prezidenţiale. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a intra în cursă Sursa citată susţine că...
15 iul 13:02
...de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale. Tăriceanu are nevoie de 200. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
15 iul 13:02
...de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale. Tăriceanu are nevoie de 200. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H