Călin Popescu Tăriceanu ia în calcul o CANDIDATURĂ INDEPENDENTĂ la prezidenţiale

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat marţi că poate lua în calcul o candidatură independentă la prezidenţiale, dar este prea devreme să se pronunţe în acest sens.

10 iun. 2014, 09:55
Călin Popescu Tăriceanu ia în calcul o CANDIDATURĂ INDEPENDENTĂ la prezidenţiale

Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că este încă membru al PNL, conform statutului.

„Conform statutului, sunt membru PNL, însă nu pot să nu subliniez că am văzut atitudinea preşedintelui interimar, domnul Iohannis, care mă surprinde şi care pare să interpreteze de fiecare dată statutul în modul în care îi convine. Interpretarea domniei sale este de nerecunoaştere a calităţii de membru, însă într-o serie de chestiuni care sunt absolut vitale pentru viitorul PNL – fuziunea cu PDL, părăsirea grupului ALDE şi a familiei liberalilor europeni, care sunt înscrise negru pe alb în statut – le desconsideră şi acţionează, după părerea mea, nestatutar”, a afirmat preşedintele Senatului.

Tăriceanu: Crin Antonescu e istorie. I s-a făcut vânt destul de elegant din PNL

El a anunţat că joi va avea loc evenimentul de lansare a Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţi liberale.

Pot să o iau în calcul (o candidatură independentă la prezidenţiale – n.r.), dar e prea devreme acum ca să mă pronunţ în această direcţie. În momentul de faţă sunt focalizat pe ceea ce se întâmplă în PNL, pe această problemă. Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment, mă refer la abaterile de la statut, la deciziile privitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară la nivelul Parlamentului European”, a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Tăriceanu a precizat că Grupul de iniţiativă va fi şi în interiorul, şi în afara PNL.

Antonescu, REPLICĂ la Tăriceanu: A fost mereu un lider MEDIOCRU, obişnuit cu o anumită dimensiune, adică mică