Tăriceanu: Voi candida la Preşedinţia României. Voi anunţa candidatura în această săptămână

Premierul Călin-Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la România TV, că va candida la alegerilre prezidenţiale 2014. Oficial, candidatura va fi anunţată în această săptămână, odată cu lansarea Partidului Liberal Reformator.

30 iun. 2014, 19:43
Tăriceanu: Voi candida la Preşedinţia României. Voi anunţa candidatura în această săptămână

„În această săptîămâna vom face anunţul simultan pentru înfiinţarea partidului şi candidatura mea. Apoi începem să strângem semnături. Va fi mai greu pentru că vine vara, care e un sezon mai lipsit de activitate politică. Trebuie să strâng şi bani, căci o campanie fără susţinere financiară nu se poate desfăşura”, a spus Tăriceanu, la România TV.

Şeful Senatului este de părere şi că niciunul dintre candidaţi, indiferent de susţinere, nu va câştiga din primul tur.

Citeşte şi Tăriceanu: Sondajele arată că Antonescu e prăbuşit în sondaje. Iohannis stă mai bine

Lansarea Partidului Liberal Reformator va avea loc joi sau vineri iar această formaţiune va fi membru ALDE, a anunţat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„În această săptămână vom avea evenimentul oficial de înfiinţare, de lansare a partidului. Se va numi Partidul Liberal Reformator. Evenimentul, cel mai probabil, va avea loc joi dar în funcţie de programul pe care îl vom avea la Senat. Ori facem acest eveniment după-amiază spre ora 5, ori poate vineri în cursul dimineţii”, a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

Acesta a precizat că sunt colegi parlamentari care l-au sunat luni şi i-au spus că vor să se alăture partidului.

Citeşte şi DEMISII LA PNL. Şase deputaţi pleacă din partid şi merg la formaţiunea anunţată de Tăriceanu

„Acum probabil că sunt 20, poate chiar peste. Astăzi am avut discuţii cu reprezentanţi din adminstraţia locală, primari, consilieri, care au venit la discuţii (legate de noul partid – n.r.) din diferite judeţe. Campania de strângere de semnături o să o începem săptămâna aceasta, după anunţul oficial. Joi vom anunţa câteva direcţii importante de acţiune politică. Platforma economică liberală este definitivată de o bună bucată de vreme şi o vom pune în dezbatere publică, pe site-ul nostru, aşteptăm comentarii, observaţii, sugestii din partea tuturor”, a mai afirmat preşedintele Senatului.

Potrivit acestuia, platforma economică liberală va fi trimisă şi celor de la ALDE.

„Viitoarea formaţiune va fi membră în partidul liberal european, ALDE, şi în Internaţionala Liberală”, a mai arătat senatorul.