Tăriceanu vrea ca viitoarea conducere a PNL să fie aleasă uninominal, nu pe liste VIDEO

Călin Popescu-Tăriceanu a spus că alegerea în pe liste, în bloc, a conducerii PNL la viitorul Congres, ar face ca partidul să-şi îngrădească singur libertatea de expresie. Tăriceanu susţine că toate funcţiile ar trebui alese uninominal.

25 ian. 2013, 11:56
Tăriceanu vrea ca viitoarea conducere a PNL să fie aleasă uninominal, nu pe liste VIDEO

„Sunt extrem de îngrijorat de o serie de discuţii şi decizii interne din PNL. Prima este cea în legătură cu modificarea Statutului. Pledez cu multă ardoare pentru modificarea lui în sensul realizării alegerilor interne pe baza unui sistem uninominal şi nu pe un sistem de listă, aşa cum pare să se contureze ideea”, a spus Tăriceanu.

Acesta a susţinut că alegerea în bloc a conducerii va aduce prejudicii democraţiei interne în PNL. „Dacă mergem pe sistemul de listă, va începe să domine în PNL teama de represalii  şi răzbunare (…) Ne vom trezi cu un partid care îşi îngrădeşte singur libertatea de gândire, libertatea de expresie şi de iniţiativă”, a apreciat senatorul PNL.

El ia luat apărarea lui Andrei Chiliman, apreciind ca periculoasă ideea ca acesta să fie exclus. „Au fost declaraţii destul de periculoase cu privire la domnul Andrei Chiliman. Eu cred că PNL trebuie să ducă o politică de includere, nu de excludere. PNL trebuie să aibă curajul să lase vocile independente să se exprime, ideile să se exprimă liber, aşa cum a fost din 1990 până de curând. Nu cred că reprimarea unor voci care nu sunt pe placul conducerii este o mentalitate democratică. Ar fi o decizie îngrijorătoare şi dacă s-ar propune o astfel de excludere din partid”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că Delegaţia Permanentă a convocat congresul partidului pe 22 şi 23 februarie, în Bucureşti, pentru modificarea Statutului, adoptarea noului program politic şi alegerea noii conduceri a partidului.

Crin Antonescu a menţionat că prima zi a congresului va avea loc pe 22 februarie, în Bucureşti, de la ora 10.00, în care se va prezenta raportul de activitate a structurilor de conducere ale partidului, precum şi dezbaterea asupra unui noi proiect de statut.

De asemenea, pe 23 februarie în congresul PNL se vor adopta un nou program politic, declaraţii politice şi va fi aleasă noua conducere a partidului.

Preşedintele PNL a afirmat că decizia de convocare a unui congres extraordinar al PNL a fost adoptată în unanimitate în Delegaţia Permanentă a PNL