TAROM, în pragul dezastrului. Ministrul Transporturilor anunță concedieri, decizie asumată împreună cu Comisia Europeană

Se anunță concedieri masive la TAROM, compania de stat care se află într-o criză continuă, de ani de zile. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut joi, 21 iulie, anunțul.

21 iul. 2022, 20:17
TAROM, în pragul dezastrului. Ministrul Transporturilor anunță concedieri, decizie asumată împreună cu Comisia Europeană

Marea majoritate a companiilor românești au fost fie puse la pământ, ori vândute, fie sunt deja cu un picior pe marginea prăpastiei. TAROM este calificat în ultimul scenariu de ani de zile, iar veștile proaste despre transportatorul autohton curg la foc automat.

Cele mai recente afirmații de la vârful politicii românești, despre viitorul TAROM, au fost făcute de către Sorin Grindeanu. Ministrul Transporturilor din partea PSD a decis planul de restructurare la TAROM. Un cuvânt decisiv a avut și Comisia Europeană, prin intermediul Ursulei von der Leyen.

„Știți că avem un plan de restructurare pe care trebuie să îl punem în aplicare și pe care l-am agreat împreună cu Comisia Europeană. Eu inclusiv acum două săptămâni am avut o discuție cu doamna vicepreședintă a Comisiei, cu doamna Vestager, legat de TAROM și de CFR Marfă.

Răbdarea mea ajunge undeva la limită legat de managament și de ce se întâmplă la TAROM – și am transmis aceste lucruri. Eu îmi doresc și noi ne dorim, la Guvern, ca acest plan de salvare, dacă pot să folosesc acest cuvânt, să fie pus în practică astfel încât să primim ajutorul și astfel încât compania să fie salvată”, a declarat Sorin Grindeanu reporterilor.

 

Sorin Grindeanu: „Nu ne permitem să pierdem TAROM, un brand național!”

 

Oficialul de la MT a amenințat că este gata să ia decizii radicale pentru „a salva TAROM”.

„Nu voi ezita să iau decizii, indiferent de consecințe, ca să încerc să salvez compania TAROM. Este un brand național pe care nu ne permitem să îl pierdem și vom face eforturi, Guvernul va face eforturi din acest punct de vedere, dar trebui să înțeleagă și cei care sunt la TAROM, în management, și nu neapărat managementul de acum, pentru că această companie a ajuns în această situație pentru că au fost echipe de management succesive care au dus-o în această situație… Eh, această perioadă trebuie să se încheie și trebuie să înțeleagă că cu toții ne dorim să salvăm TAROM”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Fostul premier din partea PSD în „perioada Liviu Dragnea” susține că situația TAROM a fost abordată inclusiv cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o alături de premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe Unite.

„Am avut discuții inclusiv în vizita când am fost împreună cu primul-ministru în Emiratele Arabe de a găsi variante astfel încât să salvăm TAROM. Sunt optimist, dar asta nu înseamnă că nu voi lua decizii rapid în ceea ce înseamnă TAROM”, a continuat social-democratul.