Tarom reia zborurile spre Bruxelles. Vezi restricţiile şi orarul

Zborurile Tarom cu destinaţia Bruxelles vor fi reluate, parţial, începând cu data de 5 aprilie, în urma redeschiderii aeroportului Zaventem, a anunţat luni compania.

04 apr. 2016, 14:02
Tarom reia zborurile spre Bruxelles. Vezi restricţiile şi orarul

Compania TAROM anunță reluarea operării pe aeroportul Bruxelles – Zaventem începând de mâine, 5 aprilie 2016, după următorul orar:

RO373 Bucureşti 16.50 – Bruxelles 18.40 (ora locală)
RO374 Bruxelles 19.25 – Bucureşti 23.05 (ora locală)

În urma reluării operării pe Aeroportul Bruxelles – Zaventem, zborurile TAROM din perioada 05 – 09 aprilie, ce urmau să fie operate pe aeroportul Ostende, se vor anula.

Pasagerii sunt rugaţi să se prezinte cu 3 ore înainte de cursă la aeroport pentru efectuarea formalităților.

Aeroportul internațional din Bruxelles a fost redeschis duminică, la 12 zile după atentatele din capitala belgiană, cu trei zboruri operate de compania Brussels Airlines, a anunțat președintele-director general Arnaud Feist.

Primul din cele trei zboruri stabilite pentru duminică va avea ca destinație Faro în Portugalia, la ora 13:40 locală (11:40 GMT), având la bord doar 60-70 de pasageri. Curse aeriene sunt stabilite de asemenea către Torino și Atena mai târziu în cursul zilei.

Începând de duminică, Brussels Airport va fi parțial operațional. Ar trebui să mai primim autorizația oficială de a opera”, a declarat președintele-director general Arnaud Feist, potrivit Agerpres.

Redeschiderea aeroportului este „un semnal de speranță care demonstrează voința și forța noastră de a depăși această încercare și de a nu ceda”, a adăugat președintele-director general al Brussels Airport.

Anunţul vine după ce autorităţile belgiene au acceptat cererea sindicatelor Poliţiei Aerportuare ca toţi pasagerii să fie verificaţi înainte de a intra în terminale. De asemenea, vor fi controlate toate bagajele aduse pe aeroport.

Mai mult, va fi introdus un sistem de verificare a autovehiculelor din jurul aeroportului, inclusiv din parcări. În plus, toţi angajaţii aeroportului vor fi evaluaţi, după ce presa a citat surse din serviciile de securitate, potrivit cărora cel puţin 50 dintre ei sunt simpatizanţi ai Statului Islamic.

Aeroportul din Bruxelles este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, cu un trafic anual de 23,5 milioane de pasageri şi peste 489.000 tone de marfă transportate.

Aeroportul  este pregătit din punct de vedere tehnic pentru redeschidere, după ce au fost amenajate zone temporare pentru check-in. Astfel, în doar câteva zile a fost pusă la punct o structură temporară pentru a permite un trafic de până la 800 de pasageri pe oră, până ce terminalul de plecări va fi refăcut, ceea ce ar putea să dureze câteva luni. Aeroportul va funcţiona la 20% din capacitatea normală.

CITEŞTE ŞI: Premierul Belgiei: Vor mai fi atentate în Europa și poate chiar în Belgia