TAS decide campioana României la fotbal. Emoţii pentru Viitorul Constanţa şi FCSB UPDATE

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a analizat miercuri reclamaţia FCSB, care revendică titlul în Liga 1, după ce LPF şi FRF au validat-o pe Viitorul Constanţa drept câştigătoarea sezonului competiţional 2016/2017 al Ligii 1.

12 iul. 2017, 06:19
TAS decide campioana României la fotbal. Emoţii pentru Viitorul Constanţa şi FCSB UPDATE

UPDATE ora 14.30 S-au încheiat audierile ambelor părţi, verdictul este aşteptat pentru ziua de joi, 13 iulie.

UPDATE La Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne au început audierile pentru cel mai important caz din Liga 1 ajuns pe masa elvețienilor. Ședința a început în jurul orei 9:30, iar în sala de judecată se află și reprezentanții celor două cluburi care se luptă în instanță pentru titlul de campioană a României: Cristian Bivolaru pentru campioana de pe teren, Viitorul, iar Valeriu Argăseală pentru FCSB, echipa de pe locul al doilea care a contestat modul în care s-a decis câștigătoarea titlului.

Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte play-off-ul din Liga 1 (44). LPF susţine că în această situaţie câştig de cauză are echipa care a avut rezultate directe mai bune în play-off, respectiv Viitorul. FCSB a interpretat altfel regulamentul şi susţine că la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat, şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

Din postura de vicecampioanăm, FCSB urmează să intre pe culoarul non-campioanelor. Clubul nu va fi cap de serie la tragerea la sorți de vineri şi sunt şanse mici să ajungă în play-off-ul competiţiei. În schimb, dacă va avea statutul de campioană, şanse de a ajunge în grupele Champions League ar creşte semnificativ.

Reclamaţia FCSB va fi analizată miercuri de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar o decizie urmează să fie dată cel târziu joi.