Tatăl copilotului Răzvan Petrescu: „Dacă eram infractor, mă găseau după semnalul telefonului”

Părinţii şi sora lui Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, au venit într-un suflet la Cluj, imediat ce au aflat cumplita veste a prăbuşirii avionului medical în Munţii Apuseni. Nu pot să spună ce a fost în sufletul lor. Răzvan Petrescu are doar 23 de ani şi a fost grav rănit în accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

21 ian. 2014, 21:36
Tatăl copilotului Răzvan Petrescu: „Dacă eram infractor, mă găseau după semnalul telefonului”

Răzvan Petrescu a avut nevoie de resuscitare încă de când a fost preluat de echipajul medical. El are 23 de ani şi pilota avioane încă de la 15 ani. Alături de el se află familia, care suţine că tânărul este încă în stare de şoc, dar este lucid şi au putut vorbi cu el.

„Are cele mai grave răni dintre cei vii şi este cel mai bine dintre cei morţi. Are multiple fracturi, dar nimic intern nu a fost afectat, coloana e întreagă şi nu are nimic la cap. Vreau să le mulţumesc moţilor care s-au mobilizat. Jos pălăria! Dar sunt foarte supărat pe serviciile specializate care trebuiau să facă treaba asta. Dacă aş fi un infractor m-ar fi găsit după semnalul telefonului mobil chiar dacă aparatul ar fi oprit. Nici nu mai ştiu ce să vă spun”, a declarat Dan Petrescu, tatăl copilotului din avionul care s-a prăbuşit în munte, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, potrivit City News.

La 21 de ani, Răzvan Petrescu s-a angajat ca pilot profesionist şi de atunci a făcut zeci de zboruri fără probleme. Părinţii lui spun că zborurile alături de Adrian Iovan erau cele mai plăcute pentru el şi că de fiecare dată avea numai de învăţat.

„A fost groaznică vestea. Nici nu pot să vă spun, nu am cuvinte. Vestea am primit-o de la soţul meu şi a fost groaznic. Eu cred în soartă şi în destin. Ce ţi-e scris în frunte îţi e pus. Astea sunt cuvinetele mele. Aşa a fost să fie”, a spus mama lui Răzvan Petrescu.

Răzvan Petrescu este în continuare internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca şi este pacientul cu leziunile cele mai grave. Potrivit medicilor, acesta a suferit un şoc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive. Este vorba de o insuficienţă circulatorie acuta consecutivă unei diminuări rapide a volumului sangvin circulant. Un şoc hipovolemic este de cele mai multe ori provocat de o hemoragie importantă.

Avionul medical pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit luni, în jurul orei 16.00, în Munţii Apuseni. În avion se aflau şapte persoane, pilotul, copilotul, medici şi o studentă, aceştia efectuând un zbor spre Oradea pentru a preleva organele de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Din cauza terenului accidentat, a ceţii şi a lipsei unor coordonate clare, salvatorii nu au putut ajunge la locul prăbuşirii avionului decât după câteva ore preţioase. Răniţii au fost găsiţi de un pădurar, iar după o operaţiune dramatică de salvare, aceşti au ajuns la ambulanţe, în îngrijirea medicilor.