Tatăl lui Boris Johnson a vorbit despre starea premierului britanic. „Acum e destul de simplu”

Stanley Johnson, tatăl premierului britanic Boris Johnson, s-a arătat recunoscător şi le-a mulţumit medicilor care l-au tratat pe fiul său, adăugând că acesta are nevoie de o perioadă de recuperare până să-şi reia lucrul în Downing Street 10.

10 apr. 2020, 07:50
Tatăl lui Boris Johnson a vorbit despre starea premierului britanic. „Acum e destul de simplu”

Recuperarea lui Boris Johnson după infecţia cu coronavirus decurge bine, reiese din spusele tatălui acestuia, care a făcut vineri dimineaţa o scurtă declaraţie. „Boris Johnson are nevoie de o perioadă de readaptare şi odihnă înainte să se întoarcă la muncă„, a afirmat Stanley Johnson, preluat de The Independent.

Citeşte şi Logodnica lui Boris Johnson, primul mesaj după ce premierul britanic a ieşit de la terapie intensivă

Starea lui Boris Johnson s-a îmbunătățit semnificativ, iar Stanley Johnson a declarat că întreaga familie este „profund recunoscătoare” pentru eforturile personalului medical în ajutorul acordat fiului său. „Acum este destul de simplu, trebuie să se odihnească„, a mai spus tatăl premierului, la BBC Radio 4.

Observaţiile sale vin după ce primul ministru a fost mutat joi de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit al Spitalului St. Thomas, din Londra. De asemenea, logodnica lui Boris Johnson, Carrie Symonds, se află în autoizolare la domiciliu și s-a alăturat milioanelor de britanici care au aplaudat cadrele medicale în momentul în care logodnicul său, prim-ministrul Marii Britanii, a ieșit de la terapie intensivă.

Boris Johnson a anunţat pe 27 martie că a contractat COVID-19, el devenind primul lider guvernamental major care s-a îmbolnăvit.

Zece zile mai târziu, Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat în spitalul St Thomas din Londra ”pentru unele teste de rutină”, iar luni seara a fost transferat la terapie intensivă din cauza înrăutăţirii simtomelor de coronavirus.