Tatăl lui Novak Djokovic, alături de susţinătorii lui Vladimir Putin la Melbourne. „Trăiască ruşii!” VIDEO

Srdjan Djokovici, tatăl lui Novak Djokovici, a fost protagonistul unui moment cotroversat la Australian Open 2023. Tatăl lui Novak Djokovic s-a fotografiat alături de susţinătorii lui Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce aceştia arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Vladimir Putin.

26 ian. 2023, 11:15
Tatăl lui Novak Djokovic, alături de susţinătorii lui Vladimir Putin la Melbourne. „Trăiască ruşii!” VIDEO
Tatăl lui Novak Djokovic, alături de susţinătorii lui Vladimir Putin la Melbourne. "Trăiască ruşii!"

Tatăl lui Novak Djokovic, alături de susţinătorii lui Vladimir Putin la Melbourne. Patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park de poliţia din Victoria, miercuri seară, după ce au scandat sloganuri pro ruse şi pro Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Vladimir Putin. Înainte de evacuarea celor patru susţinători pro Kremlin, Srdjan Djokovic s-a întâlnit cu fanii în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Vladimir Putin. În videoclipul postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovic pare să spună „Zivjeli Russiyani”, adică „Trăiască ruşii”, înainte de a pleca.

„Poliţia a vorbit cu patru bărbaţi după ce un steag rusesc a fost arborat, în jurul orei 22.20, miercuri, 25 ianuarie. Toţi cei patru bărbaţi au fost evacuaţi”, a anunţat poliţia din Victoria într-un comunicat.

Citeşte şi: Novak Djokovic, show de zile mari: a dat dedicaţii şi a aruncat cu bani în lăutari la nunta fratelui său VIDEO

După publicarea fotografiilor lui Srdjan Djokovic, Tennis Australia a avertizat jucătorii şi echipele lor să nu interacţioneze cu steaguri interzise: „Un grup mic de oameni a afişat steaguri şi simboluri nepotrivite şi i-a ameninţat pe oamenii de securitate în urma unui meci de miercuri seara şi au fost evacuaţi. Jucătorii şi echipele lor au fost informaţi şi li s-a reamintit cu privire la politica evenimentului referitor la steaguri şi simboluri şi pentru a evita orice situaţie care are potenţialul de a perturba. Continuăm să lucrăm îndeaproape cu agenţiile de securitate şi de aplicare a legii”.

Ambasadorul Ucrainei în Australia şi Noua Zeelandă, Vasil Miroşnicenko, a cerut să se ia măsuri după ce câteva dintre aceste steaguri au fost văzute în tribune săptămâna trecută: „Este o imagine completă. Printre steaguri sârbe se numără şi un steag rus, Putin, simbolul Z, aşa-numitul steag al Republicii Populare Doneţk. Este chiar ruşinos”.