Tatăl premierului Sorin Grindeanu, martor într-un dosar de abuz în serviciu

Tatăl premierului Sorin Grindeanu a fost citat într-un dosar de abuz în serviciu, în calitate de martor. Totul are legătură cu funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeşean din Caraş-Severin pe care a avut-o în trecut. 

08 feb. 2017, 08:52
Tatăl premierului Sorin Grindeanu, martor într-un dosar de abuz în serviciu

Tatăl lui Sorin Grindeanu, Nicolae Grindeanu, a fost citat pentru data de 15 februarie la Tribunalul Caraș-Severin, în calitate de martor, într-un dosar privind Școala postliceală sanitară de la Caransebeș, potrivit expressdebanat.ro.

Faptele cercetate în acest dosar datează din perioada în care Nicolae Grindeanu era inspector școlar general al județului Caraș-Severin, coordonând astfel și instituția de învățământ din Caransebeș. La acel moment, lui Nicolae Grindeanu i s-ar fi cerut să aprobe mutarea examenului de absolvire a Școlii postliceale sanitare de la Caransebeș la Călan.

„Acolo unde nimeni nu ar fi putut să-i încurce socotelile, să pice vreun cursant”, scriu jurnaliștii de la Express de Banat. 

Directoarea Școlii postliceale, care dorea mutarea examenului, era Eleonora Gavrilesc, liderul UNPR Călan. Nicolae Grindeanu a refuzat inițial cererea acesteia, dar ulterior a acceptat, după ce a fost rugat de Mihaela Popovici – șefa Tineretului Social – Democrat, care acum este colegă cu Nicolae Grindeanu în Consiliul Județean.

CITEŞTE ŞI: Soţia lui Sorin Grindeanu rupe tăcerea: „Poate greşesc făcând publice aceste rânduri, dar nu mai pot să tac”