Tatăl unui elev îl acuză pe diriginte că i-a dat copilul cu capul de pereţi: Mi-a spus că e bolnav psihic şi că s-a lovit singur

Părinţii unui elev de clasa a V-a de la un colegiu din Adjud au depus plângere la poliţie împotriva dirigintelui copilului, pe care îl acuză de faptul că ar fi avut o purtare violentă faţă de minor şi l-ar fi lovit cu capul de perete.

02 iul. 2019, 12:25
Tatăl unui elev îl acuză pe diriginte că i-a dat copilul cu capul de pereţi: Mi-a spus că e bolnav psihic şi că s-a lovit singur

„În data de 17 mai copilul meu a fost agresat fizic de către domnul diriginte. A pornit toată discuţia de la un scaun rupt pe care copilul meu l-a dus într-un alt corp. A venit în clasă foarte nervos, l-a luat de gât în clasă, l-a îmbrâncit, spunându-i să-l ducă la director pentru acel scaun rupt, după care, foarte nervos, l-a scos din clasă, l-a dus într-un colţ al holului, unde, nervos, l-a luat de gât, l-a ridicat de la sol şi l-a lovit cu capul de perete. A venit domnul director, s-a uitat la el, i-a spus „pentru câte ne-ai făcut tu nouă, un cap spart n-are nimic”. Când am urcat în clasă, 20 de copii plângeau, erau îngroziţi şi spuneau că Albert este la infirmerie pentru că l-a lovit domnul diriginte cu capul de perete”, a povestit mama elevului.

Femeia spune că atât profesorul diriginte, cât şi conducerea şcolii neagă violenţele asupra elevului şi susţin că acesta s-ar fi lovit singur cu capul de pereţi.

„La o săptămână am fost la domnul profesor şi la domnul director. Domnul profesor m-a acuzat pe mine că mi-am bătut copilul de a avut leziuni pe spate, nu de la el. Au spus tot timpul în oraş că copilul meu este bolnav psihic şi s-a lovit cu capul singur de pereţi. Dar aceste leziuni au fost constatate de UPU Adjud. Am fost la Medicină Legală, unde ne-au dat 7-8 zile pentru vindecare. Am depus plângere inclusiv la Poliţie. Am fost la psiholog, care a văzut copilul într-o stare foarte avansată de depresie, motiv pentru care face şedinţe de psihoterapie în continuare. Copilul meu nu mai doreşte să înveţe în acel colegiu şi o să-l mutăm la altă şcoală generală”, a declarat mama copilului.

Conducerea şcolii confirmă sesizarea, dar spune că atât profesorul implicat, cât şi martorii neagă incidentul. Sesizarea a fost discutată în comisia de disciplină, a fost întocmit un raport, care a fost înaintat Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, fără propuneri.

„Sesizarea a ajuns la noi. S-a întocmit un raport cu toate datele colectate şi de la cadrele carele didactice şi de la părinţi. Acest raport a fost înaintat către directorul unităţii, care l-a trimis către IŞJ Vrancea. Părintele ne-a sesizat că profesorul a lovit acest copil. Normal că profesorul spune că nu a lovit copilul. Din ce au spus şi martorii, reiese că nu a fost lovit copilul respectiv. Noi am trimis acest raport către Inspectoratul Şcolar ca să vedem ce propun dumnealor”, a declarat directorul adjunct al colegiului din Adjud, Cătălin Pionescu.

Potrivit acestuia, incidentul s-a petrecut în incinta unităţii de învăţământ, în timpul orelor de curs, astfel că acest caz s-a discutat în consiliul profesoral, în care dirigintele a relatat ce s-a întâmplat.

Directorul adjunct spune însă că elevul este element problemă, astfel că mai mulţi părinţi ar fi cerut excluderea acestuia din colectiv la şedinţele cu părinţii.

„Avem procese verbale de la şedinţele cu părinţii, care cer excluderea acestui elev din colectiv, pentru că au fost mai multe probleme, din ce am înţeles. Avem declaraţiile profesorilor care au fost de faţă ca martori la caz şi declaraţia profesorului diriginte. Toate acestea s-au trimis către IŞJ, pentru că există şi o plângere penală în acest caz”, a precizat directorul adjunct al unităţii de învăţământ.

Deşi şcoala este prevăzută cu camere de luat vederi, în acea zi acestea nu au funcţionat, din cele relatate de director.

„Ştiu că a fost o problemă la camere. Din ce a relatat administratorul de reţea, a fost o problemă tehnică. Aceste probleme le-am avut foarte des, din cauza furtunilor şi a deselor întreruperi de curent, care ne-au ars hard-ul”, a declarat Cătălin Pionescu.

Inspectoratul Şcolar a aflat despre incident de la Poliţie, abia după ce părinţii copilului au făcut plângere, deşi ar fi trebuit sesizat imediat chiar de conducerea şcolii adjudene.

„Inspectorul şcolar din cadrul IŞJ Vrancea care face parte din comisia de siguranţă şi prevenire a violenţei în mediul şcolar a fost informat de către reprezentanţii IPJ Vrancea despre acest caz. Precizez faptul că, deşi procedura este foarte clară, noi nu am fost informaţi de către conducerea instituţiei de învăţământ. Colega mea a luat legătura cu conducerea unităţii şcolare şi a cerut detalii cu privire la acest caz”, a declarat inspectorul şcolar adjunct, Aurel Şelaru.

Acesta mai spune că şcoala este cea care trebuie să propună soluţii în acest caz, iar dacă una dintre părţi este nemulţumită, o poate contesta la IŞJ. Deşi a trecut peste o lună de la incident, de la nivelul şcolii nu s-a propus nicio soluţie privind situaţia. Cazul este cercetat de către organele de Poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.


loading...
Partenerii noștri