Tatiana Niculescu Bran, scriitoare, anunţă pe Facebook că va fi purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis

Publicat: Luni, 08 Decembrie 2014 11:19 // Actualizat: Luni, 08 Decembrie 2014 13:14 // Sursa: romaniatv.net

Tatiana Niculescu Bran, scriitoare şi fost jurnalist, autoarea romanului "Spovedanie la Tanacu", a anunţat, luni, pe contul său de Facebook, că a primit oferta de a fi purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis la Cotroceni. 

"O știre despre mine (sper să fie o veste bună) Președintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt", scrie Tatiana Niculescu Bran. 

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra.

CITEŞTE ŞI Vasile Blaga, despre consilierii lui Iohanis: Să ia oameni CURAŢI, NU POLITICIENI. Ce spune despre Mihalache

Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.

In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013).

Înante de anunţul Tatianei Niculescu Bran, pentru postul de purtător de cuvânt era vehiculat numele Adrianei Săftoiu. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 dec 11:27
...de Facebook, că a primit oferta de a fi purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis la Cotroceni.  Citește mai …read more ...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H