TAVAN PRĂBUŞIT ŞCOALA 141. Ministrul Educaţiei: Ceea ce s-a întâmplat la Şcoala 141 nu va mai exista

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat vineri că, în urma cererii sale către inspectoratele judeţene de a evalua starea unităţilor şcolare, nu au fost semnalate cazuri similare celui de la Şcoala 141 din Bucureşti, unde un tavan de rigips s-a prăbuşit.

09 iun. 2017, 12:50
TAVAN PRĂBUŞIT ŞCOALA 141. Ministrul Educaţiei: Ceea ce s-a întâmplat la Şcoala 141 nu va mai exista

Tavanul de la ultimul etaj al şcolii 141 din Bucureşti s-a prăbuşit pe 25 iunie. Marele norc este că în acel moment nu se aflau copii în preajmă, întrucât în această săptămână a avut loc Şcoala Altfel. 

Inspectoratele şcolare au trimis situaţia privind starea unităţilor de învăţământ şi mai ales o informare care să arate dacă există clădiri care ar putea pune în pericol siguranţa elevilor.

„Am cerut informaţii despre situaţia bazei materiale a şcolilor în integralitatea lor. După cum ştiţi, multe nu au avize, dar cazuri de tipul celui care a avut loc în Bucureşti nu au fost semnalate de inspectoratele şcolare judeţene. Ceea ce s-a întâmplat la Şcoala 141 nu va mai exista. Nu avem asemenea situaţii”, a declarat, vineri, Pavel Năstase.

Potrivit news.ro, reprezentanţii ministerului spun că nu au un număr al unităţilor şcolare din teritoriu care vor intra vara aceasta în reabilitare. „Nu putem şti câte unităţi şcolare vor intra vara aceasta în reabilitare, pentru că imobilul, după cum ştiţi, este proprietatea administraţiei locale şi ei realizează reabilitarea. Pericole, riscuri majore nu au fost semnalate de colegii din teritoriu”, a susţinut şi Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

La rândul său, Pavel Năstase a adăugat că, potrivit programului de guvernare, sunt prevăzute să intre în reabilitare peste 2.000 de unităţi şcolare, dar este un proces care se derulează pe patru ani.

Vezi si: TAVAN PRĂBUŞIT ŞCOALA 141. Primarul sectorului 5: Bani pentru reparaţii la şcoală existau. Tavanul ăla arăta impecabil