Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării. Plaja din Mamaia Nord unde prețurile sunt mai mari decât la Monaco

Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării. Unii antreprenori care dețin plaje în Mamaia Nord reușesc să șocheze prin prețurile piperate, fiind chiar comparate cu cele din sudul Franței.

04 iul. 2023, 10:45
Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării. Plaja din Mamaia Nord unde prețurile sunt mai mari decât la Monaco
Plaja din Mamaia Nord unde prețurile sunt mai mari decât la Monaco

Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării. Tarifele afișate sunt pentru două șezlonguri și o umbrelă, nu există o altă opțiune. Pentru asta în rândul 1 trebuie să plătiți 150 de lei pe zi.

Dacă vreți să închiriați pentru tot sezonul, adică 2 iunie – 3 septembrie, vă costă 1.190 de euro. În rândul doi, tariful este 120 de lei pe zi (1.000 de euro pentru totul sezonul), iar în rândurile 3 – 9 este 100 de lei pe zi (800 de euro pe tot sezonul).

Citește și: Cât costă o tochitură dobrogeană cu mămăliguță, la un restaurant din Mamaia. Prânzul la o terasă de pe faleză te va lăsa cu gaură în portofel

Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării

Cel mai scump este însă dacă vreți să vă puneți cearșaful în fața mării. Atenție, acesta nu poate fi mai lat de 1,4 metri și mai lung de 2.

Pentru închirierea unui loc pentru cearșaf (mărime 1.4 x 2 metri) în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon”, potrivit anunțului oficial.

Explicația complexului din Mamaia pentru tariful de 200 de lei pentru un loc pe cearșaf: „Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. ”, explică reprezentanții complexului într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, se mai menționează în mesajul citat, unde se precizează și că „zona alocată pentru cearşafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită”, iar „cei cinci metri pentru trecere și intervenții de urgență, până la primul rând de șezlonguri, sunt lăsați liber permanent”.

Ce scrie pe site-ul Marina Surf

Plaja privată din cadrul complexului este dotată cu 100 umbrele si 200 sezlonguri. Pentru a putea oferi facilități la standarde înalte, plaja este echipata cu vestiare si dusuri.

Confortul si linistea dumneavoastră sunt principalele noastre obiective astfel incat umbrele si sezlongurile sunt aerisite. Plaja Marina Surf a fost selectata de Apele Române 2 ani la rand printre primele din Mamaia pentru nisipul fin și calitatea apei”.