Taxa de pod Feteşti-Cernavodă. Cele mai frecvente întrebări şi greşeli ale şoferilor

Taxa de pod Fetești- Cernavodă poate fi plătită atât prin SMS, cât și în benzinării, direct sau online, însă greșeli privind plata taxei încă mai apar, iar, în anumite cazuri, șoferii nu știu cum să procedeze. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli și întrebări ale conducătorilor auto

29 iun. 2019, 04:28
Taxa de pod Feteşti-Cernavodă. Cele mai frecvente întrebări şi greşeli ale şoferilor

Taxa de pod Fetești – Cernavodă poate fi plătită prin patru metode: la punctele de trecere, la benzinării, prin SMS sau online, pe internet. Deși procedura nu este deloc una complicată, apar multe situații în care șoferii uită să plătească taxa de pod sau nu știu cum să procedeze.

Citeşte şi Incident teribil în Ialomiţa. Un tânăr de 18 ani a intrat în apele braţului Borcea şi nu a mai iesit. Autorităţile sunt în alertă

Taxa de pod are o valoare cuprinsă între 13 Lei si 91 de lei pentru o trecere, in funcție de tipul autovehiculului.

În cât timp se plătește taxa de pod Fetești- Cernavodă?

Plata pentru taxa de pod Fetești prin SMS se poate face înainte de trecerea pe pod sau după trecere, în termen de 24 de ore.

Care este amenda pentru neplata taxei de pod Fetești- Cernavodă?

Cuantumul amenzii, în cazul neplății taxei de pod, este de 10 până la 20 de ori contravaloarea unei treceri. Spre exemplu, dacă deții un autoturism și nu achiți taxa de pod, ești pasibil de o amendă între 130 de lei și 260 de lei.

Care este valabilitatea taxei de pod Fetești Cernavodă?

Poți să plătești pentru un anumit număr de înmatriculare taxa de pod prin SMS, valabilitatea fiind de 12 luni de la trimiterea SMS-ului. Dupa 12 luni, daca mașina pentru a cărui număr a fost achitată, taxa de pod prin SMS nu a trecut pe pod, taxa își pierde valabilitatea și e nevoie de un nou SMS.

Cum se plătește taxa de pod prin SMS?

Mai multe detalii pe a1.ro.