Taxă de poluare pentru şoferii care circulă prin Bucureşti. APIA propune, de asemenea, şi o taxă de congestie

Publicat: Joi, 07 Februarie 2019 10:39 // Actualizat: Joi, 07 Februarie 2019 10:39 // Sursa: romaniatv.net

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA) a publicat pe site o propunere legislativă de a introduce o taxă locală de poluare în Bucureşti, dar şi o taxă pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Capitală, dar circulă prin oraş.

Documentul aduce în prim-plan propunerea de introducere a unei "taxe municipale de poluare" aplicabilă tuturor autoturismelor înmatriculate în Bucureşti. Reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de automobile susţin că o astfel de taxă locală poate avea un cuantum relativ mic, dar care să diferenţieze autoturismele în funcţie de nivelul lor de poluare.

Sumele încasate din această taxă ar urma să fie incluse în Fondul pentru Aer Curat, cu scopul de a fi utilizate pentru stimularea scoaterii din parcul municipal al vehiculelor vechi, dar şi pentru dezvoltarea transportului public durabil, precum mijloace de transport în comun "verzi".

APIA propune, de asemenea, aplicarea unei "taxe de congestie" tuturor autovehiculelor cu un grad ridicat de poluare, care nu sunt înmatriculate în Bucureşti, dar care circulă în Capitală. Această taxă ar urma să se aplice tuturor autovehiculelor a căror normă de poluare este sub Euro 5, inclusiv, iar estimările ar fi că astfel se va reduce numărul maşinilor care afectează nu numai nivelul de poluare din Bucureşti, şi va crește numărul disponibil de locuri de parcare.

Conform calculelor acestora, veniturile anuale ce pot fi colectate la acest Fond ar urma să se ridice la aproximativ 120 de milioane de euro, raportate la numărul de autoturisme care intră în Bucureşti (circa 137.000), înmulţit cu o taxă medie de 3 euro/zi şi cu un număr de 300 de zile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H