CNADNR: Nu va exista taxă de autostradă în 2015

Taxa de autostradă nu va fi introdusă în 2015. 

28 mai 2014, 09:50
CNADNR: Nu va exista taxă de autostradă în 2015

Intrebat intr-o conferinta pe teme de autostrazi daca exista vreo initiativa pentru taxa de pod de la Cernavoda asa incat sa nu mai fie cozi, Narcis Neaga a precizat ca va exista un alt fel de sistem de taxare imcepand chiar de anul viitor.

„Din toamna vom avea selectat partenerul privat pentru centura de sud a capitalei la nivel de autostrada. Din primavara vor incepe lucrarile de reabilitare atat pe A1 cat si pe A2. Taxa ar putea fi introdusa chiar de atunci sau dupa finalizarea lucrarilor care vor dura maxim un an”, a spus Neaga.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a dezminţit informaţia ulterior. După reabilitarea autostrăzilor A1 şi A2, proces care va dura 12 luni, Concesionarul sau Statul Român pot opta sau nu, pentru introducerea sistemului de taxare, în funcţie de preluarea riscului de trafic, susţine CNADNR într-un comunicat.

Având în vedere că durata de reabilitare a celor două autostrăzi este estimată la 1 an, în niciun caz opţiunea privind introducerea sau nu a sistemului de taxare nu se va lua în discuţie nici în acest an, nici în anul 2015. Aşadar, autostrăzile nu vor fi taxate în anul 2015.

CNADNR: Nu se va circula niciodată cu 130 de kilometri pe oră pe Centura Capitalei