TAXĂ pe unul dintre cele mai consumate produse alimentare în România

Publicat: Miercuri, 19 Februarie 2020 11:50 // Actualizat: Miercuri, 19 Februarie 2020 11:59 // Sursa: romaniatv.net

Victor Costache a declarat miercuri, la audierea din Parlament, pentru un nou mandat de ministru al Sănătăţii, că va susţine introducerea a două noi taxe în sistem.

Una dintre ele este taxa pe zahăr, de care s-a mai vorbit la noi, cealaltă, taxa pe grăsimi. "Vreau să spun că vă susțin în perioada următoare pentru a implementa atât un "sugar tax", cât și un "fat tax", iar în ceea ce privește controlul fumatului cred că trebuie să fim mult mai fermi. O să lucrăm împreună și o dialogăm pe amendamentele care au dus la avizul negativ", a spus Victor Costache la audierile pentru funcția de ministru al Sănătății.

În urmă cu câţiva ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse. 


Într-un nou raport, agenţia ONU estimează că există "dovezi tot mai puternice" că impunerea de taxe pe băuturile care conţin zahăr "ar duce la o reducere proporţională a consumului". O creştere cu 20% a preţurilor acestor băuturi ar duce la o reducere a consumului de 20%, iar o creştere cu 50% ar reduce consumul la jumătate, a explicat OMS.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
OMS taxa garsimi taxa pe zahar taxa zahar Victor Costache
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8277
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H