Taxele şi utilităţile ar putea fi plătite pe site-ul eMag

eMag intenţionează să introducă noi categorii de servicii pe site, precum plata de taxe şi de utilităţi, a spus CEO-ul Iulian Stanciu. Şeful eMag estimează că retailerul va ajunge la afaceri de un miliard de euro/an în 2018 şi vrea ca numărul de companii care vând pe platforma Marketplace să ajungă la 4.000, de la 1.600 cât are în prezent.

30 aug. 2016, 17:39
Taxele şi utilităţile ar putea fi plătite pe site-ul eMag

In portofoliul eMAG sunt un milion de produse, insa doar 10% sunt vandute direct de eMAG, restul de 90% fiind vandute de cei 1.600 de parteneri. Iulian Stanciu spune ca si-ar dori ca pe eMAG sa fie vandute si servicii, oferind ca exemple repararea de electronice, plata taxelor si plata utilitatilor. Vor exista pe eMAG si zugravi sau instalatori? Stanciu spune ca nu. „Acestea sunt servicii nestructurate in care oamenii discuta direct cu mesterul sau cu profesorul. Poate sa introducem reparatii de electronice, poate plata de utilitati, plata de taxe ne-am dori sa avem. Lucruri care sa-i faca viata mai simpla clientului”, spune seful eMAG citat de Hotnews. 

Pentru imbunatatirea timpului de livrare, eMAG va ajunge la 200 de puncte de livrare in Bucuresti si in tara pana la finalul lunii octombrie, din care 120 cu Posta Romana (in prezent sunt 35 de puncte la Posta). eMAG lanseaza de la 1 octombrie pentru Bucuresti si serviciul de livrare in 2 ore, disponibil non-stop, indiferent de ora sau zi a saptamanii.

eMAG are 2.900 de angajati, dintre care 500 lucreaza in afara tarii. Compania spune ca va angaja 300 de programatori in urmatorii doi ani.

eMAG a avut afaceri de 1,95 miliarde lei in Romania, Ungaria, Bulgaria si Polonia, estimeaza cresteri de 35-40% pentru anul curent si ar vrea sa ajunga la o cifra de afaceri de un miliard de euro in 2018. Iulian Stanciu are 24% din actiunile eMAG, iar grupul Naspers 76%.

In Romana, eMAG a avut o crestere de 28% a cifrei de afaceri, pana la 1,39 miliarde de lei. Investitiile conmpaniei in toate pietele unde este prezenta s-au cifrat la 48 milioane euro anul trecut, jumatate fiind directionati catre Romania.