Taxi Bucureşti. Cum să comanzi o maşină online. Vezi lista tarifelor de taxi în Bucureşti

Tarifele la taxiurile din Capitală variază între 1,39 şi 3,49 de lei pe kilometru. Majoritatea firmelor de taximetre care activează în Bucureşti au posbilitatea comandării online a unei maşini. Unele dintre ele chiar au renunţat la comenzile prin telefon şi primesc comenzi doar online. În plus, la unele firme de taximetrie plata se poate face şi cu cardul.

14 feb. 2014, 06:54
Taxi Bucureşti. Cum să comanzi o maşină online. Vezi lista tarifelor de taxi în Bucureşti

Firmele de taximetrie s-au modernizat, unele dintre ele au renunţat la telefoanele la care clienţii solicitau maşini şi au ales să funcţioneze pe piaţă doar cu comenzi online.

O astfel de firmă este Star Taxi, care are un tarif de 1,39 de lei pe kilometru. În plus, firma propune tuturor celor care desfăşoară afaceri de transport gen taxi aplicaţiile pentru comenzi online. Ca şi client, tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de serviciile online de taximetrie este să descarci de pe site-ul firmei aplicaţiile. Aplicaţiile sunt gratuite. Pentru IPhone este disponibil în App Store, iar pentru Android aplicaţia este disponibilă în Google Play.

Citeşte şi Legile TAXIMETRIEI, prioritate în actuala sesiune parlamentară

Avantajele comenzilor online sunt multe. Printre acestea se numără găsirea celui mai apropiat taxi prin apăsarea a doar două butoane. Aplicaţiile oferă posibilitatea comunicării prin chat cu şoferii, iar comanda la adresele favorite se va putea face doar de pe un singur buton. În plus, clientul beneficiază de un parc mult mai mare de maşini decât al unei singure firme, respectiv la toate firmele care au parteneriat cu Star Taxi.

Cel mai scump taxi din Bucureşti

Cel mai scump tarif se regăseşte la firma Elegance Taxi Bucureşti, potrivit taximetre.ro. Aici, conducerea se laudă că oferă servicii de calitate cu autoturisme de calitate. „Oferim servicii de transport Premium în condiții maxime de confort şi siguranţă. În toate maşinile se poate plăti cu cardul. Se poate face comandă online şi plata online. Efectuam transport numai cu limuzine marca Mercedes-Benz E Klasse„, scrie pe internet administratorul Elegance Taxi, motivând într-un fel tarifele mai mari. Pe locul doi în privinţa preţului se situează Fly Taxi, care are un tarif de 2,99 de lei pe kilometru.

 Citeşte şi Aplicaţiile smartphone NE SPIONEAZĂ. Află cum

Printre alte firme de taxi care pot fi solicitate şi online se regăseşte şi Taxi Leone. Această firmă este diponibilă şi pe Facebook, Twitter şi Google Plus, iar tariful este de 1,39 de lei pe kilometru.

Cum comanzi un taxi online

Unele firme de taxi au pe site-urile proprii chiar calculatoare care îţi estimează cât va costa cursa. O astfel de firmă este Meridian Taxi. Se introduce adresa de plecare şi destinaţia, iar calculatorul va da un cost pentru cursa respectivă. Costul este unul aproximativ, întrucât depinde de cât de aglomerat este traficul. Şi la această firmă există posibilitatea de a comanda un taxi online, de pe site-ul Meridian Taxi, iar preţul pe kilometru este de 1,4 lei. Taxi Meridian oferă posibilitatea comandării de taxiuri şi descârcând aplicaţiile IOS şi Android de pe site.

„Cu noile aplicatii Meridian vei găsi rapid taxiul disponibil situat cel mai aproape de zona în care te afli şi poţi vedea, pe ecranul telefonului, în timp real cum se deplasează taxiul către tine. Mai mult decât atât, în premierăîn România Meridian Taxi lansează funcţia Cost Control, prin intermediul căreia te poţi asigura că la finalul unei curse achiţi preţul corect. Deşi această funcţie poate avea unele abateri minore din cauza erorilor de precizie ale GPS-ului, gradul de compatibilitate cu aparatul de taxat este foarte mare (de cele mai multe ori peste 99%). Tot ce trebuie să faci este săîţi sincronizezi cât mai bine activarea butoanelor „Start Cursa” şi „Stop Cursa” cu acţiunile şoferului maşinii de pornire şi oprire a aparatului de taxat”, informează conducerea Meridian Taxi pe taximetre.ro.

Tarifele la taxiuri în Bucureşti aici