Taximetrişti din zona aeroporturilor, sancţionaţi de poliţişti

Aproape 60 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate joi de poliţiştii de la transporturi, în urma acţiunii desfăşurate în zona aeroporturilor internaţionale, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

24 ian. 2014, 09:42
Taximetrişti din zona aeroporturilor, sancţionaţi de poliţişti

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 44 au vizat circulaţia pe drumurile publice, două transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 10 au prevăzute alte încălcări ale legii, iar poliţiştii au acţionat în apropierea aeroportului Henri Coandă Bucureşti – Otopeni, precum şi zona aeroporturilor din Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău şi Iaşi.

Au fost vizate traseele dinspre şi către aeroporturi, precum şi zonele unde au loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, acţionându-se pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Echipele de control au verificat, pe parcursul activităţilor, 162 de autovehicule.

De asemenea, au fost retrase şapte certificate de înmatriculate, iar un permis de conducere a fost reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Alături de poliţişti, la acţiunile de control au participat specialişti RAR şi jandarmi.

Poliţiştii au urmărit şi diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi, precum şi verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat.

Citeşte şi Aproape 17.000 de amenzi aplicate în weekend, peste 9.600 pentru abateri referitoare la viteză