Taximetriştii ameninţă cu proteste de amploare împotriva UBER VIDEO

Taximetriştii ameninţă cu proteste de amploare după Paşte. Transportatorii autorizaţi cer din nou o ordonanţă împotriva rivalilor de la Uber. În alte ţări, precum Franţa sau Portugalia, protestele împotriva Uber s-au încheiat cu violenţe, iar în Italia, platforma a fost interzisă printr-o decizie a instanţei, transmite România TV. 

10 apr. 2017, 14:21
Taximetriştii ameninţă cu proteste de amploare împotriva UBER VIDEO

Sute de taximetrişti ameninţă că vor ieşi după Paşte pe străzile din marile oraşe ca să protesteze faţă de aplicaţia Uber.

„Luna trecuta, primaria Capitalei nu ne-a aprobat, insa vom iesi in strada, vom ramane acolo. Si noi vrem sa avem o activitate loiala fata de toata lumea, concurenta loiala, si atunci este normal sa ni se dea aceasta ordonanta privind combaterea pirateriei”, spune preşedintele asociaţiei COTAR, Ştefănescu Vasile.

În România, compania Uber este condusă de Nicoleta Schroeder, fiica fostului şef ANAF, Gelu-Stefan Diaconu. A fost aleasă director general pe vremea în care tatăl ei conducea Direcţia Antifraudă.

Fiica sefului ANAF este directorul filialei din Romania UBER, compania care a creat si opereaza celebra aplicatie ce le permite soferilor sa devina taximetristi fara licenta, platind doar un comision. Aceasta a provocat proteste ale transportatorilor traditionali in multe orase ale lumii, dar si reactia autoritatilor, fiind interzisa in mai multe tari, printre care Germania, Franta sau Brazilia. UBER functioneaza oficial in Romania din februarie 2015.

Şi taximetriştii din alte ţări au declarat război platformei UBER. În Portugalia, Italia, Germania şi Spania au fost proteste de amploare. La Paris, taximetriştii au provocat incendii pe autostradă şi au blocat accesul către aeroport.Maşinile au fost răsturnate pe şosele, iar şoferii s-au încăierat cu forţele de ordine.

Platforma Uber operează în peste 315 oraşe din 58 de ţări.