Taximetriştii, şantajaţi de patroni să meargă la mitingul de miercuri. Şoferii revoltaţi au publicat dovezile pe Facebook VIDEO

Înregistrări postate pe Facebook arată că mulți patroni de dispecerate de taxi își obligă șoferii să iasă în stradă la mitingul de miercuri, din fața Guvernului, și îi amenință că altfel nu vor mai primi comenzi. Tocmai de aceea, în ultimele zile taximetriștii s-au revoltat pe rețelele sociale spunând că patronii îi tratează ca pe niște sclavi și că, de fapt, protestul ar servi exclusiv intereselor financiare ale proprietarilor de firme.

17 apr. 2019, 06:03
Taximetriştii, şantajaţi de patroni să meargă la mitingul de miercuri. Şoferii revoltaţi au publicat dovezile pe Facebook VIDEO

Unii patroni din provincie le-au cerut și bani șoferilor pe care îi aduc cu forța la miting. Chiar angajații companiilor de taxi au făcut publice dovezile, potrivit . „Azi e ultima zi în care puteţi aduce cei 20 de lei pentru a vă înscrie pe lista celor care merg la Bucureşti. De mâine, cei care nu au achitat cei 20 de lei vor fi blocaţi„, se arată în comunicatul companiei de taxi Napoca.

Cei care rămân și lucrează în continuare și își fac bănuți mă surprinde că se plâng de cei 20 de lei. Oricum, eu vă aștept pe toți. Cei care nu vin, de mâine îi blochez„, a spus explicit şi Ioan Viorel Souca, directorul companiei Napoca Taxi 953.

Tensiunile dintre cele două tabere ar putea izbucni chiar la miting. Mai mulți taximetriști i-au acuzat pe patroni în ultimele zile pe rețelele sociale că se îmbogățesc pe spatele lor și că le impun tot felul de taxe și planuri foarte greu de îndeplinit.

În aceste condiții, unii taximetriști spun că dacă patronii nu le vor oferi condiții mai bune de muncă, se vor orienta către piața transportului alternativ de persoane. Liderii organizațiilor din taximetrie vor să ceară la miting păstrarea tuturor privilegiilor prin blocarea reglementării serviciilor de car-sharing. Dacă totuși va fi emis un act normativ, patronii vor să fie făcut în așa fel încât să îi favorizeze tot pe cei care dețin flote mari de mașini, în dauna simplilor șoferi care vor fi eliminați de pe piață.