Camera ascunsă: Cum îşi ia ţeapă un taximetrist, de la un român care se dă străin VIDEO

Un taximetrist din Bucureşti este filmat în timp ce a cerut unui presupus străin suma de 20 de euro (echivalentul de 100 de lei pentru o cursă de la aeroport) până la intrarea în Bucureşti. După auzirea preţului, clientul începe să vorbească în româneşte derutând şoferul şi spunându-i că îi va da doar 25 de lei, adăugând vizibil consternat că taximetristul trebuie să îi mulţumească că nu primeşte "şi un cap în gură".

17 dec. 2012, 12:26
Camera ascunsă: Cum îşi ia ţeapă un taximetrist, de la un român care se dă străin VIDEO

Un utilizator Youtube, din Bucureşti, a postat în cursul zilei de vineri o filmare cu camera ascunsă în care s-a dat drept un turist de origine engleză, care nu vorbeşte limba română. Rezultatul a fost uimitor. Taximetristul oferea tarife preferenţiale, pentru simplul motiv că persoana nu înţelegea limba şi nu putea să îşi dea seama dacă suma este prea mare. În urma dialogului şoferul a propus suma de 20 de euro (echivalentul a 100 de lei), pe motiv că maşina funcţionează „pe benzin”.

În acel moment, clientul a început să vorbească în limba română, spunându-i taximetristului că o să primească „maximum 25 de lei”. Indignat de aceste preţuri, el i-a mărturisit şoferului că are noroc că nu „primeşte şi un cap în gură”. Bărbatul „sub acoperire” i-a explicat taximetristului intenţia lui de a vedea cum se comportă un şofer de taxi cu un turist. Taximetristul şi-a argumentat preţul pe motiv „că este sărbătoare” şi merită şi el mai mult. 

În descrierea filmului se precizează şi distanţa parcursă, de la Aeroportul Henri Coandă până la hotelul Pullman, o cursă de aproximativ 12 kilometri. Dat fiind cursul unui euro în acea zi, de 4,49 de bani, preţul cerut era de patru ori mai mare decât cel normal. În Bucureşti tariful practicat de taxiuri este de aproximativ 1,39 lei pentru fiecare kilometru parcurs.