Taximetristul din Iaşi acuzat că a răpit o tânără, ARESTAT

Taximetristul din Iaşi acuzat că a sechestrat, luni, o tânără în vârstă de 25 de ani, apoi a cerut în schimbul eliberării acesteia suma de 40.000 de euro a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile.

17 sept. 2013, 17:29
Taximetristul din Iaşi acuzat că a răpit o tânără, ARESTAT

Ioan Daniel Pichiu a fost adus, marţi după-amiază, la Judecătoria Iaşi, după ce procurorii au cerut instanţei să dispună arestarea preventivă a bărbatului, pentru lipsire de libertate, informează Mediafax.

Procurorii ieşeni au solicitat, marţi, instanţei să dispună arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Ioan Daniel Pichiu, considerând că „lăsarea în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică şi se justifică o detenţie provizorie cel puţin o perioadă de timp”. Magistraţii Judecătoriei Iaşi au admis cererea procurorilor şi au emis pe numele bărbatului mandatul de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor ieşeni, tânăra de 25 de ani, Andreea Beşleagă, din Tomeşti a venit, luni dimineaţă, cu autobuzul în municipiul Iaşi, la farmacia unde era angajată, situată în Podu Roş. Ulterior, conducerea unităţii respective i-a comunicat că trebuie să meargă la o altă farmacie din zona Frumoasa, astfel că tânăra a luat un taxi, condus de Ioan Daniel Pichiu.

Pe traseu, taximetristul a invocat o defecţiune la autoturism şi a coborât din maşină, aşezându-se apoi pe bancheta din spate unde se afla tânăra, şi a ameninţat-o pe aceasta că o va ţine sechestrată dacă nu obţine de la rudele sale 40.000 de euro în schimbul eliberării.

Anchetatorii susţin că Ioan Daniel Pichiu a lovit-o pe tânără de mai multe ori cu pumnii în faţă, apoi a legat-o de mâini şi de picioare cu bandă adezivă, după care s-a urcat la volan, mergând cu maşina prin oraş, fără o direcţie precisă.

Ulterior, tânăra i-a spus că îi va da taximetristului 5.000 de lei, prin intermediul surorii sale. Totodată, Andreea Beşleagă i-a spus bărbatului numărul de telefon al surorii sale. Acesta a luat legătura de mai multe ori cu sora tinerei, solicitând 40.000 de euro. Totodată, el a cerut ca banii să fie daţi unui alt taximetrist, ales aleatoriu, care urma să îi aducă suma respectivă lui Ioan Dănuţ Pichiu.

În baza informaţiilor oferite de sora tinerei, poliţiştii au decis să-l prindă în flagrant pe taximetrist. După ce a intrat în posesia sumei de 1.750 de euro şi 10.330 lei, Ioan Daniel Pichiu a eliberat-o pe tânăra sechestrată în maşină, iar la scurt timp a fost blocat în trafic de către poliţişti, care l-au imobilizat.

Cercetările ulterioare au arătat că bărbatul este autorul altor două tâlhării comise în acest an.