Te-ai născut la începutul anilor ’80 sau la mijlocul anilor ’90? Iată la ce trebuie să renunţi imediat pentru a nu face cancer

Persoanele născute la începutul anilor '80 şi mijlocul anilor '90 formează cea mai supraponderală generaţie înregistrată vreodată. În plus, experţii avertizează că aceştia sunt predispuşi la riscul apariţiei cancerului.

05 mart. 2018, 11:56
Te-ai născut la începutul anilor ’80 sau la mijlocul anilor ’90? Iată la ce trebuie să renunţi imediat pentru a nu face cancer

Analiza CRUK (Cancer Research UK) relevă faptul că 70% din generația „millenials” prezintă riscul luării în greutate, iar cei născuţi la începutul anilor ’80 şi mijlocul anilor ’90 vor deveni, până la împlinirea vârstelor de 35-45 de ani, obezi.

,,Şapte din zece tineri devin obezi, între 30-40 de ani”, informează independent.co.uk.

Marea Britanie are cei mai mulţi oameni supraponderali din Europa de Vest, iar rata obezităţii crește mai repede decât în SUA: „Milenarii reprezintă cea mai supraponderală generaţie de când am început studiile”, avertizează CRUK.

Cu toate că vorbim despre procente îngrijorătoare, doar 15% dintre britanici sunt conştienţi de gravitatea situației lor și ignoră faptul că obezitatea duce la creşterea riscului apariţiei unor boli de stomac, de rinichi, a cancerului mamar etc.

CRUK încearcă să convingă guvernul englez să interzică reclamele la produse fast food înainte de ora 21.00, pentru a-i proteja pe copii de promovarea alimentaţiei precare.