Te gandesti sa devii mamica? Iata 15 lucruri esentiale pentru o sarcina sanatoasa

Daca vrei un copil, e bine sa stii cateva lucruri care te vor ajuta sa ramai gravida mai repede si sa duci cu bine sarcina la termen.

30 iun. 2017, 20:39
Te gandesti sa devii mamica? Iata 15 lucruri esentiale pentru o sarcina sanatoasa

Afla care sunt obiceiurile nesanatoase la care sa renunti ca sa-ti cresti fertilitatea, dar si ce vizite la medic trebuie sa faci inainte de a avea un copil.

1. Ai grija la silueta
Inainte de a ramane insarcinata trebuie sa ajungi cat mai aproape de greutatea ideala, in functie de varsta si de inaltimea pe care le ai. Asta inseamna fie sa tii o cura de slabire, cu un ritm sanatos de scadere in greutate (de maximum 1 kg pe saptamana), fie sa te mai ingrasi. Atat femeile supraponderale, cat si cele subponderale pot avea probleme cu functia ovariana, ceea ce le scade sansele de a avea un copil. Daca totusi reusesc sa ramana insarcinate, pot intampina un cu totul alt gen de dificultati, cu atat mai mult cu cat problemele de greutate ale mamei pot determina aparitia unor defecte congenitale la bebelus, ca de exemplu palatoschizis (despicarea valului palatin).

2. Renunta la fumat
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru o sarcina sanatoasa este sa renunti la fumat. Nu doar ca fumatul iti scade fertilitatea, dar este asociat si cu o serie intreaga de probleme medicale ce pot aparea la bebelus, ca de pilda nasterea prematura, greutate mica la nastere, cresterea riscului de astm si de instalare a sindromului mortii subite.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.