Ştirea care dă fiori: În cât timp ar ajunge ARMATA RUSĂ în capitalele Europei. VIDEO

Canalul de televiziune Channel 5 a prezentat un material preluat de la o televiziune rusă, în care este vorba despre rapiditatea cu care armata Moscovei ar putea pătrunde şi ataca, practic, toate capitalele din Europa.

12 feb. 2015, 12:44

La prima vedere, ideea postului de televiziune de a prezenta un astfel de material pare a fi o grandomanie, o intenţie de intimidare sau chiar o glumă, o ficţiune. Dar la o analiză mai atentă făcută de specialişti, scenariu nu ar fi total exclus. Mai ales că, în ultima vreme, Rusia a ameninţat Europa şi nu numai continentul european, cu un atac cu rachete.

Citeşte şi Rusia a mărit bugetul pentru APĂRARE. Putin vrea o armată cum nu s-a mai văzut

Jurnaliştii au analizat ameninţarea şi au luat variantă cu variantă de „invadare” a Europei de către armata rusă. De pildă, dacă ar fi vorba despre invadarea Polonei, calculul lor este simplu: „Din Moscova până în capitala poloneză sunt doar 1.300 de km. Tancul T-90, de exemplu, dacă nu apelăm la transportul aerian, ar putea intra în oraş în mai puţin de 24 de ore de la începerea marşului”, spun jurnaliştii, adăugând că, în cazul unui atac aerian, Rusia ar avea nevoie de numai 2 ore pentru a ajunge la Varşovia.

Citeşte şi Flota rusă de la Marea Neagră efectuează exerciţii MILITARE în Crimeea

Cât priveşte Berlinul, jurnaliştii ruşi au fost insinuanţi, spunând că „”soldaţii ruşi nu au mai fost demult la Berlin!”… „1.800 de kilometri pentru o armată modernă nu este o distanţă mare. Mai mult decât atât, mulţi ofiţeri ruşi cunosc foarte bine Germania”. În zeflemea, pe harta de pe fundalul emisiunii, jurnaliştii ruşi şi-au permis să facă glime nesărate, doborând virtual drapelul Germaniei, pentru a-l înlocui cu cel al Rusiei.

Mai departe, „Praga, Helsinki, Vilnius, Tallinn sau Riga … Aceste oraşe sunt mult mai aproape”,  au continuat jurnaliştii ruşi, făcând aluzie la fostele republici sovietice şi la ţări care s-au aflat în fostul bloc comunist. După calculul jurnaliştilor, armata rusă ar putea intra în jumătate din aceste oraşe „pe jos”.

Aluzie la România

În ceea ce priveşte Londra sau Washington, asemenea „vizite” trebuie planificate „din timp”, pentru că nu s-ar putea merge acolo „fără aviaţie şi flota marină”.

Citeşte şi Klaus Iohannis pe Facebook: „Conflictele se pot extinde de la o zi la alta”

România figurează şi ea în calculele unei eventuale invazii ruse. Numai că o asemenea provocare va trece, în opinia jurnaliştilor ruşi, prin Crimeea, unde este în pregătire o grupare de forţe armate terestre binde instruite şi dotate. Iar în cazul unui eventual conflict în acestă regiune, foarte importantă din punct de vedere strategic, România ar putea fi foarte uşor antrenată, după cum crede Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, care a declarat acest lucru chiar şi la televiziunea română.

 Astfel, în cazul unui conflict şi o eventuală implicare a României, Rusia şi-ar putea reaminti cu uşurinţă de cooperarea ţării noastre cu NATO, de scutul antirachetă şi de alte pbiective militare pe care Moscova nu le agrează şi ar încerca să le anihileze.