Te pregăteşti să pleci la munte în weekend? Vezi în ce stare sunt pârtiile de schi

Toate pârtiile din Harghita sunt luate cu asalt de sute de turiști, în unele zonele locurile de cazare fiind ocupate în totalitate.

10 feb. 2017, 14:07
Te pregăteşti să pleci la munte în weekend? Vezi în ce stare sunt pârtiile de schi

Șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, Fekete Ors, a declarat că se schiază în condiții excelente în tot județul, mai ales că ninsorile din ultimele zile au așternut un strat nou de zăpadă, ceea ce face ca starea pârtiilor să fie foarte bună.

În județul Harghita funcționează peste 25 de pârtii, cu grade diferite de dificultate, majoritatea dintre ele fiind omologate.

Potrivit Agerpres, una dintre stațiunile preferate de schi din zonă este Băile Harghita, care în prezent este arhiplină, iar administratorii pensiunilor așteaptă ca numărul turiștilor să crească la sfârșitul săptămânii.

Sinka Mihaly, responsabilul cu publicul al unei pensiuni din zonă, a declarat pentru AGERPRES că în prezent se schiază pe pârtiile Csipike, Miklos și Kossuth, care sunt interconectate și au o lungime totală de 7 kilometri. Turiștii prezenți în zonă sunt veniți din întreaga țară, toate cele 700 de locuri de cazare din stațiune fiind ocupate.

„Toate locurile de cazare sunt ocupate. Dacă facem o comparație cum era acum 10 ani, vă spun că atunci veneau doar 10% din oaspeții pe care îi avem acum”, a declarat Sinka Mihaly.

Numărul mare de turiști prezenți pe pârtii a determinat și o creștere a numărului de accidente, provocate de neatenție sau de lipsa echipamentului.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, Fekete Ors, de la începutul acestui sezon de schi, s-au înregistrat peste 130 de accidente pe pârtiile de schi din județ, cele mai grave fiind diversele fracturi suferite de schiori.

Salvamontiștii recomandă pasionaților de sporturi de iarnă să manifeste mai multă prudență, să se echipeze corespunzător, să aleagă pârtiile în funcție de cât de bine știu să schieze și în nici un caz începătorii să nu meargă pe pârtii cu dificultate mare și să aibă grijă unul de celălalt.