Te pui singur în pericol! Informaţiile pe care nu ar trebui să le postezi vreodată pe Facebook

Un studiu Kaspersky relevă că postările de pe rețelele sociale vă pot pune în pericol, transformându-vă în victime atât pentru hackeri, cât și pentru infractorii clasici.

08 ian. 2016, 08:43
Te pui singur în pericol! Informaţiile pe care nu ar trebui să le postezi vreodată pe Facebook

Un sondaj arată că aproape o treime (30%) dintre utilizatorii de rețele sociale fac publice pentru toată lumea din mediul online – nu doar pentru prieteni – postările lor, check-in-urile și alte informații personale. Acest comportament lasă loc de manevră infractorilor cibernetici pentru a ataca, utilizatorii neștiind la câte persoane pot ajunge informațiile lor personale.

În ciuda faptului că trei pătrimi (78%) dintre utilizatorii de Internet dețin un cont pe o rețea de socializare, sondajul a evidențiat o lipsă evidentă de conștientizare a pericolului în rândul acestora. Un respondent din 10 crede că persoanele din afara listei sale de prieteni nu îi pot vedea pagina și postările. Astfel, există riscul ca informații personale să ajungă pe mâinile unor persoane rău intenționate sau chiar să fie folosite pentru furt de identitate și fraude financiare.