Teatrul Bulandra difuzează online trei spectacole celebre!

Teatrul Bulandra continuă seria difuzărilor online – pe pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – cu trei spectacole care au rămas în memoria spectatorilor prin interpretări de excepție și puneri în scenă revoluționare.

01 apr. 2020, 16:34
Teatrul Bulandra difuzează online trei spectacole celebre!

Unchiul Vania de A.P. Cehov, pus în scenă de regizorul ucrainian Yuri Kordonsky în anul 2001, este transmis miercuri, 1 aprilie, ora 19.00. Filmarea este obținută prin amabilitatea Societății Române de Televiziune, Casa de Producție TVR. De menționat este faptul că în producția TVR sunt invitați doi actori care nu apăreau în distribuția inițială, respectiv Coca Bloos (în locul regretatei Irina Petrescu) și András Demeter (în locul lui Șerban Pavlu).

„În acest moment mă preocupă foarte mult problema timpului. Ce este timpul? Ce face cu noi? Cum se scurge el, deşi nu e liniar. E ca un tren care a pornit, dar care în acelaşi timp este suspendat în timp. Trenul ăsta nebun, absolut dement, care stă pe loc. Teoretic, întotdeauna am fost conştient că tema piesei este timpul. Dar percepeam totul la nivel teoretic. Acum nimic nu mai este teoretic, sunt mai bătrân cu treisprezece ani şi văd cum şi peste ceilalţi au trecut aceşti ani. Această stare cuprinde şi dispariţia Irinei Petrescu. Ea trăieşte oricum în acest spectacol, este acolo, mulţi ani din viaţa ei sunt acolo. O ţin minte pe Irina, o simt. Ating decorul, dar exact acolo l-a atins şi ea. Când realizezi asta, deja nu mai poţi să îl atingi la fel, să îi ignori povestea. Este experienţa noastră, iar durerea pierderilor este cuprinsă acolo. Tema timpului, tema vârstei, îmi sună astăzi mult mai actual, faţă de atunci când eram tânăr şi mă gândeam că vom îmbătrâni cu toţii, la un moment dat. Acum lucrul acesta a devenit realitate.” – declara regizorul Yuri Kordonsky în timpul filmărilor pentru TVR.

După încheierea transmisiunii online, spectacolul poate fi văzut și pe TVR 3, sâmbăta,  4 aprilie, ora 20.00, cu reluare duminică, 5 aprilieora 14.00

Vineri, 3 aprilie, ora 19.00 – pe pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – este transmis spectacolul Îngropați-mă pe după plintă de Pavel Sanaev, montat de  Yuri Kordonsky la Teatrul Bulandra în anul 2011, cu Mariana Mihuț și Marian Râlea în rolurile principale.

Îngropaţi-mă pe după plintă de Pavel Sanaev abordează o temă importantă, profundă. Sunt mai multe întrebări care ţin de suflet. Oare ce este sufletul? Care sunt cele mai frumoase şi cele mai îngrozitoare laturi ale sale? Acolo încap în acelaşi timp: dragostea, ura, frumuseţea şi hidoşenia. Marii scriitori despre asta au scris. Pentru mine, restul nu are însemnătate.” declara Yuri Kordonsky.