Ștefănescu: Îi cer Alinei Gorghiu să explice implicarea firmei sale de avocatură în procesul Turceni-Electrica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a solicitat marți copreședintelui PNL Alina Gorghiu să explice opiniei publice implicarea firmei sale de avocatură în procesul Turceni - Electrica, în perioada în care ocupa funcția de consilier al șefului AVAS.

09 iun. 2015, 15:31
Ștefănescu: Îi cer Alinei Gorghiu să explice implicarea firmei sale de avocatură în procesul Turceni-Electrica

„Așa cum și opinia publică așteaptă, sper ca măcar în «al 12-lea ceas», doamna Alina Gorghiu să lămurească implicarea firmei sale de avocatură în procesul Turceni — Electrica, tocmai în perioada în care ocupa funcția de consilier al președintelui AVAS. Problemă care ar fi trebuit clarificată definitiv, înainte de a face declarații isterice despre situații abuzive pe care în urmă cu doi ani le înfiera cu mânie liberală.

În concluzie, prin această declarație de presă, îi solicit pentru ultima dată doamnei Alina Gorghiu, copreședinte PNL, să explice opiniei publice implicarea sa în această chestiune”, se arată într-un comunicat de presă al secretarului general adjunct al PSD.

El susține că Alina Gorghiu s-a transformat în „noua Elena Udrea a politicii românești”, scrie Agerpres.

„Declarația Alinei Gorghiu de astăzi, de pe holul Parlamentului, de altfel de un ridicol fără precedent, mă determină să cred că președinta PNL s-a transformat în noua Elena Udrea a politicii românești. Iar noul PNL a devenit, pur și simplu, marele PDL extins. Ceea ce, într-adevăr, reprezintă o mare victorie pentru democrația din România”, transmite Ștefănescu.

În opinia sa, Gorghiu ar trebui să-și reamintească declarațiile pe care le făcea în aprilie 2013 referitor la vârfurile „justiției băsiste”, „sistemul ticăloșit”, „șefi de instituții subordonate lui Traian Băsescu și PDL”, care sunt „în totală” contradicție cu declarațiile pe care le susține astăzi.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat marți că votul dat în Camera Deputaților în cazul lui Victor Ponta a fost comandat de acesta majorității parlamentare.

„Votul pe moțiune înseamnă cu totul și cu totul altceva, va însemna posibilitatea ca toți parlamentarii să pună punct unei situații absolut ridicole din Parlamentul României, spun ridicolă pentru că este fără precedent să vezi un premier pus sub acuzare care cerșește imunitatea, o obține, dar cred că totuși parlamentarii, indiferent de partidul politic din care fac parte, vor realiza până vineri că România trebuie pusă deasupra interesului personal al lui Victor Ponta și deasupra setei de putere pe care Ponta o are”, a afirmat Gorghiu.