Tehnică Logan pe un Nissan low-cost, făcut la uzinele Lada

Constructorul japonez Nissan va lansa, spre finalul anului viitor, o maşină de familie pe platforma low-cost dezvoltată de Renault. Maşina va fi produsă în Rusia.

07 dec. 2011, 15:58
Tehnică Logan pe un Nissan low-cost, făcut la uzinele Lada

„Vom scoate în Rusia o maşină de 4,60 metri lungime pe platforma B zero (n-red: cea a Daciei Logan-Sandero). Vom produce 70.000 de maşini pe an, la Avtovaz” a declarat, pentru presa franceză, directorul Nissan din Rusia, Francois Goupil de Bouille.

Maşina va fi un fel de Logan, scrie presa franceză, dar, de departe, cea mai mare maşină dezvoltată pe platforma Logan. În linii mari, noul model va împrumuta caroseria unui Nisssan Sylphy (foto), o maşină de familie care se vinde acum în special pe piaţa din China şi se va apropia, ca dimensiuni, de Renault Laguna. Maşina va fi fabricată în uzinele Lada ale Avtovaz, companie la care Renault deţine 25%.

Jurnaliştii francezi notează că platforma Dacia Logan, lansată de Renault în 2007 se dovedeşte foarte flexibilă. Ei vorbesc despre viitorul model de clasă mică care ar putea avea lungimea unui Twingo (circa 3,6 metri), proiect aflat încă în studiu la nivelul alianţei Renault-Nissan. Ma;ina va fi lansat[ pe aceealu platformă pe care s-au construit Loganul Berlină, Loganul break şi pick-up, Sandero şi Dusterul şi pe care se vor mai face şi monovolomul Lodgy şi derivata utilitară a acestuia. Citeşte mai mult pe MONEY.RO