Teleșcoala, soluţia Guvernului cât școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Cum arată orarul

TVR face școală la TV. Emisiunea „Teleșcoală” revine în grila Postului public după aproape 40 de ani, anunță reprezentanții TVR. Scoala TV este soluția de avare găsite de Guvern și de TVR în perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

12 mart. 2020, 13:16
Teleșcoala, soluţia Guvernului cât școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Cum arată orarul

Soluție de avarie din cauza Coronavirusului – Școala la TV. Elevii ar putea face „Teleșcolă”, adică „ore” de școală la TV, la TVR, după canunţă Ministerul Educației.

Ministrul Monica Anisie a anunțat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru acest proiect. Mai exact, ar fi vorba despre cursuri televizate pentru perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de Coronavirus.

Emisiunea debutează la TVR 2 – luni, 16 martie, de la ora 9:00. Va fi disponibilă și în online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul tvr.ro. 

Programul orelor la TV: Mate, Română, Biologie, Istorie și Geografie

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare:

De la ora 9:00 la ora 10:00 vor fi ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a.

În intervalul 15:00 – 16:00 vor învăța elevii din clasa a XII-a. Vor face ouă lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Programele de Teleșcoală vor fi realizate „cu prioritate” pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a: „Pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale”, după cum a anunțat instituția.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori cu experiență în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Scurt istoric al emisiunii. „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi a fost difuzată timp de un deceniu. A fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat.

Primăria Capitalei lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor

Primăria Capitalei anunţă că lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor. Platforma oferă peste 2.000 de ore de învăţare din 10 domenii diferite.

„Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, lansează una dintre cele mai inovative şi interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni. Este vorba despre activităţi pe care aceştia le pot derula fără a fi expuşi unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate”, a scris, joi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, platforma oferă peste 2.000 de ore de invăţare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

• Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană)
• Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership)
• Dezvoltare personală (Public speaking, Invaţă să înveţi)

Fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs. Participanţii pot accesa oricare dintre cursuri în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

„Tot în cadrul platformei, propunem, că activitate alternativă de învăţare, proiectul «Job de viitor». Profesionişti în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieţei muncii din prezent şi viitor, dar şi consiliere şi orientare în carieră. Statisticile arată că 5 din10 absolvenţi de liceu au dificultăţi în a-şi alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere ţin de autocunoaştere. Elevii de liceu vor învăţa să evalueza caracterici şi competenţe personale, relevante pentru piaţa muncii, să acumuleze informaţii referitoare la dinamică meseriilor, să exploreze şi să evalueze toate opţiunile pentru alegerea corectă a ocupaţiei profesionale şi, ulterior, să îşi poată stabili pe termen scurt, mediu şi lung implementarea unui plan de acţiune”, a mai scris Firea.

Aceasta anunţă că pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspiraţie pentru elevi în alegerea carierei potrivite.

„Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului Bucureşti, dar şi activităţi de interes pentru copii şi adolescenţi, un concept integrat de învăţare aliniat nevoilor educaţionale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinti, copii şi cadre didactice pe parcursul întregului proces de învăţare”, a mai scris Firea.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activităţi non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susţinute de cei aproape 1.000 de profesori bucureşteni înscrişi în programul „Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”, singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel naţional şi european.

Accesul la toate informaţiile de pe platformă va fi liber şi disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro.

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în prioada 11 – 22 martie.