Telecabina de la Bâlea nu funcţionează din cauza vântului puternic

Accesul în zona turistică Bâlea Lac, aflată la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, este blocat după ce telecabina a fost oprită marţi dimineaţa din cauza vântului puternic.

20 feb. 2018, 08:52
Telecabina de la Bâlea nu funcţionează din cauza vântului puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic valabile pe durata următoarelor ore, în localităţi din judeţul Sibiu, fiind vizată şi zona Bâlea.

Potrivit meteorologilor, până la ora 13,00, în localităţile Sibiu, Tălmaciu, Roşia, Şelimbăr, Turnu Roşu şi în zona de munte a judeţului Sibiu se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 60-70 km/h.

La Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfăgărăşanul fiind închis pe porţiunea Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, din cauza avalanşelor de zăpadă.

Turiştii sunt atraşi de Bâlea Lac pentru că aici există singurele construcţii de gheaţă din România, un hotel, igluuri şi o biserică, dar şi cel mai mare strat de zăpadă din ţară, care măsoară 171 de centimetri. La Bâlea este şi risc însemnat de producere de avalanşe.


loading...