Telefoanele care emit cele mai multe radiații: „Mai bine să fii precaut decât să regreți”

Telefoanele care emit cele mai multe radiații. În timp ce experții în sănătate publică continuă să dezbată această problemă și îngrijorările publicului s-ar putea să fie exagerate, poate că abordarea cea mai bună este "mai bine să fii precaut decât să regreți", scrie dailymail.co.uk.
Alina Costache
29 mai 2023, 17:04
Telefoanele care emit cele mai multe radiații:
Telefoanele care emit cele mai multe radiații

Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Un cercetător în domeniul sănătății afirmă că oamenii sunt prea „dependenți de smartphone-urile lor” pentru a se preocupa de radiații.

iPhone-urile moderne, inclusiv 14 Pro Max și iPhone SE, recomandă clienților lor să „utilizeze o opțiune hands-free, cum ar fi difuzorul incorporat, căștile sau alte accesorii similare” pentru a „reduce expunerea la energie RF (frecvență radio)„.

Aceste expuneri la frecvențe radio, conform Oficiului Federal pentru Radiații din Germania, pot fi extrem de ridicate în cazul unor dispozitive mobile – cu câteva telefoane Android în fruntea listei.

Un grafic al ratelor de expunere la radiații ale telefoanelor mobile, compilat de Digital Information World anul trecut, bazat pe datele Oficiului Federal pentru Radiații din Germania (Bundesamt für Strahlenschutz).

Oamenii sunt dependenți de smartphone-urile lor. Le folosim pentru orice acum și, în multe feluri, avem nevoie de ele pentru a funcționa în viața noastră de zi cu zi. Cred că ideea că acestea ar putea afecta potențial sănătatea noastră este prea mult pentru unele persoane.„, conform lui Joel Moskowitz, un cercetător din cadrul Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea California Berkeley.

Citește și: Telefonul mobil, interzis cu desăvârşire în benzinărie. Care este explicaţia banală

Telefoanele care emit cele mai multe radiații

În calitate de director al Centrului pentru Sănătatea Familiei și Comunității de la Berkeley, Moskowitz a făcut din studierea efectelor biologice ale energiei de frecvență radio asupra corpului uman o prioritate în cercetare începând din 2009.

Telefoanele mobile, turnurile de telefonie mobilă și alte dispozitive fără fir sunt reglementate de majoritatea guvernelor. Guvernul nostru, totuși, a încetat să finanțeze cercetările privind efectele asupra sănătății ale radiațiilor de frecvență radio în anii ’90.„, a declarat Moskowitz, cu o excepție, potrivit Daily Mail.

În 2020, Moskowitz și colegii săi au publicat o revizuire a 46 de studii de sănătate pe caz de control privind problema telefoanelor mobile și sănătatea, pe care au publicat-o în Jurnalul Internațional de Cercetare Ambientală și Sănătate Publică.

Concluzia principală, spune Moskowitz, „este că utilizarea unui telefon mobil timp de aproximativ 1.000 de ore într-o viață, sau aproximativ 17 minute pe zi timp de 10 ani, este asociată cu o creștere semnificativă statistic de 60% a cancerului cerebral.

Desigur, nu toți cercetătorii din domeniu împărtășesc opinia sumbră a lui Moskowitz. Și Organizația Mondială a Sănătății a ONU afirmă în prezent că „nu s-au stabilit încă efecte adverse asupra sănătății cauzate de utilizarea telefonului mobil”.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri