Ce se întâmplă dacă laşi telefonul la încărcat noaptea. Pericolele imense la care te expui

Nu este deloc recomandat ca telefoanele să fie lăsate la încărcat pe timpul nopţii. Specialiştii avertizează că procesul de reîncărcare vine la pachet cu anumite pericole ascunse.

26 mai 2023, 16:41
Ce se întâmplă dacă laşi telefonul la încărcat noaptea. Pericolele imense la care te expui

Telefoanele care au fost lăsate la încărcat peste noapte sunt potenţiale surse de pericol pentru utilizatori.

Specialiştii avertizează că orice dispozitiv mobil, în principal Smartphone-urile, pot reprezenta un pericol major, dacă sunt lăsate nesupravegheate la încărcat. Cel mai mare risc este acela de incendiu, pentru că bateriile pot lua foc oricând, mai ales dacă sunt deteriorate sau supraîncărcate.

Citeşte şi Butonul secret de care mulți șoferi nu știu că îl au la mașină. Este extrem de util mai ales pe timp de noapte

Specialiştii în combaterea incendiilor, din Marea Britanie, au lansat un avertisment pentru aceia care îşi pun telefonul la încărcat în timp ce dorm.

„În primul rând, nu poți mirosi nimic când dormi, așa că dacă începe să ardă, focul nu te va trezi. Apoi, este nevoie de doar trei respirații pentru a rămâne inconștient. Mulți oameni au încărcătoare de telefoane ieftine sau defecte, dar chiar se știe că și cele autentice declanșează incendii”, au explicat specialiştii britanici.

Citeşte şi Amenzi colosale pentru tuns iarba la bloc sau în curtea casei. Greşeala de 30 de minute care te lasă fără un salariu

”Bateriile litiu-ion sau bateriile li-ion sunt bateriile ușoare și reîncărcabile care alimentează telefoanele, laptopurile și camerele video. Se găsesc în multe dispozitive electrice, de la scutere la țigări electronice și sunt folosite în siguranță de milioane de oameni în fiecare zi.Dar, bateriile pot prezenta un risc de incendiu atunci când sunt supraîncărcate, scurtcircuitate, scufundate în apă sau dacă sunt deteriorate. Este foarte important să le încărcați în siguranță”, au mai explicat specialiştii englezi.