Telefoanele mobile vor fi interzise în şcolile primare şi generale. Unde se va lua această măsură

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a adoptat joi un proiect de lege care prevede interzicerea accesului elevilor cu telefoane mobile în şcolile primare şi generale, informează postul Europe 1.    

07 iun. 2018, 16:38
Telefoanele mobile vor fi interzise în şcolile primare şi generale. Unde se va lua această măsură

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a adoptat joi un proiect de lege care prevede interzicerea accesului elevilor cu telefoane mobile în şcolile primare şi generale.

Noua lege prevede „interzicerea efectivă” a accesului cu telefoane mobile a elevilor în şcolile primare şi generale. Este vorba de „un semnal adresat societăţii”, a argumentat Guvernul de la Paris.

A fi deschişi la tehnologiile viitorului nu înseamnă că trebuie să le acceptăm toate utilizările, a subliniat ministrul educaţiei, Jean Michel Blanquer, evocând „utilizări nepotrivite” ca hărţuirea, consultarea de site-uri pornografice sau dependenţa de ecrane.

Folosirea telefoanele mobile este deja interzisă în timpul orelor, dar noua lege interzice folosirea lor şi în pauze. Excepţie va face utilizarea „pedagogică” a telefoanelor sau în cazul copiilor cu dizabilităţi.

Aproape nouă din zece tineri între 12 şi 17 ani din Franţa (86%) deţin un smartphone.