Telefoanele mobile vor fi interzise în şcolile primare şi generale. Unde se va lua această măsură

Publicat: Joi, 07 Iunie 2018 19:38 // Actualizat: Joi, 07 Iunie 2018 21:33 // Sursa: romaniatv.net

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a adoptat joi un proiect de lege care prevede interzicerea accesului elevilor cu telefoane mobile în şcolile primare şi generale, informează postul Europe 1.

 

 

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a adoptat joi un proiect de lege care prevede interzicerea accesului elevilor cu telefoane mobile în şcolile primare şi generale.

Noua lege prevede "interzicerea efectivă" a accesului cu telefoane mobile a elevilor în şcolile primare şi generale. Este vorba de "un semnal adresat societăţii", a argumentat Guvernul de la Paris.

A fi deschişi la tehnologiile viitorului nu înseamnă că trebuie să le acceptăm toate utilizările, a subliniat ministrul educaţiei, Jean Michel Blanquer, evocând "utilizări nepotrivite" ca hărţuirea, consultarea de site-uri pornografice sau dependenţa de ecrane.

Folosirea telefoanele mobile este deja interzisă în timpul orelor, dar noua lege interzice folosirea lor şi în pauze. Excepţie va face utilizarea "pedagogică" a telefoanelor sau în cazul copiilor cu dizabilităţi.

Aproape nouă din zece tineri între 12 şi 17 ani din Franţa (86%) deţin un smartphone.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
smartphone telefoane telefoane scoala
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H