Telefonul, mai important decât întâlnirile în oraş cu prietenii

Se întâmplă frecvent ca atunci când ieşim în oraş cu prietenii locul discuţiior aprinse să fie luat de telefonul mobil. Tot mai mulţi tineri găsesc smartphone-ul mult mai interesant decât o discuţie la o bere cu un amic. Un studiu recent  arată că 89 % dintre persoanele întrebate au recunoscut că şi-au folosit telefoanele în timpul înttâlnirilor cu prietenii.

28 aug. 2015, 11:51
Telefonul, mai important decât întâlnirile în oraş cu prietenii

Potrivit playtech.ro, studiul realizat recent realizat în Statele Unite arată că  82% dintre persoanele care au întrebate, susțin că telefoanele sunt o barieră în cadrul interacțiunii sociale, în timp ce  89% dintre aceștia au recunoscut că și-au folosit telefonul pe durata întâlnirilor recente. Aceștia spun că au scris sms-uri, au făcut poze sau au răspuns la apeluri.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani susțin că acceptă folosirea telefoanelor în situații sociale, chiar și în cazurile în care aceasta este considerată tabu. Aproximativ 9% dintre tineri au răspuns că e ok să folosești telefonul în biserică, în timp ce doar 3% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani au fost de acord cu această „blasfemie”.

Vezi cum îți schimbă smartphone-ul viața, pe playtech.ro

Citeşte şi Cum controlezi telefonul de pe laptop